La patronal de l’oci nocturn: “estem en mans d’inútils!”
La patronal de l’oci nocturn: “estem en mans d’inútils!”

Les discoteques reobriran divendres amb passaport Covid

Els locals d'oci nocturn tornen gairebé a la normalitat, tot i que caldrà passaport Covid i dur mascaretes a l'interior

El Govern aprovarà aquest dimarts la reobertura de l'oci nocturn en espais interiors a partir de la mitjanit de dijous a divendres. Per accedir a l'interior dels locals caldrà el passaport Covid.

La reobertura de l'oci nocturn en espais interiors es farà mb un aforament del 70%. Les persones que vulguin accedir als locals hauran d'acreditar el certificat covid amb la pauta completa, o bé presentar una prova diagnòstica negativa. Un cop dins, es podrà ballar a la pista i s'haurà de portar mascareta en tot moment, excepte quan s'estigui consumint. Ll'horari de tancament serà fins a les 5h entre setmana i fins a les 6h els dissabtes i diumenges. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat que demà es presentarà la resolució al TSJC, i que "no contempla la possibilitat" que no avali la proposta.

La portaveu de l'executiu català ha opinat que l'ampliació de l'oferta d'oci nocturn "probablement modificarà els hàbits" d'una part de la població – referint-se als botellots – tot i que també ha afegit que aquest fet no els farà "desaparèixer". 

Les persones que vulguin accedir als establiments d'oci nocturn ho poden fer de dues formes diferents, ja sigui presentant el certificat que acredita que disposen de la pauta completa, així com mostrant una prova diagnòstica negativa, sigui un TA o una PCR. En aquest darrer cas s'haurà de garantir que s'ha fet en els terminis fixats per cada prova, 48 i 72h abans, respectivament. Plaja també ha recordat que les proves s'hauran de realitzar en "llocs homologats".

Presentat el certificat o la prova, la persona que faci el control també verificarà que el document coincideixi amb la identitat de la persona a través d'un document d'acreditació, com per exemple el DNI. "No quedarà cap registre, un cop verificat, les dades desapareixeran", ha assegurat la portaveu.

Des del Gremi de Discoteques de Barcelona i Província han celebrat la decisió, assegurant que es preparen per a la reobertura de cara al pròxim divendres. De fet, el seu secretari, Ramón Mas, ha avançat alguns dels temes que han sortit a la reunió amb el Procicat, com que es fixarà l'horari de tancament dels locals entre les 5 i les 6 de la matinada, i que no hi haurà distància de seguretat a dins.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive