salta a la corda
salta a la corda

Salta la corda i no perdis el ritme

Rutines per entrenar a casa fent salts a la corda i posar-te en forma de manera senzilla.

La pandèmia ha canviat moltes de les nostres rutines... ara oberts, ara tancats, ara oberts al 30% o només per a activitats a l’aire lliure. Els gimnasos, i els seus usuaris, també han vist com la Covid-19 ha trastocat els seus plans de negoci i d’entrenament. Així les coses, és bo trobar certes alternatives per no perdre la forma de manera escandalosa. Avui us proposem quatre rutines que segurament podreu fer a casa perquè només necessiteu una mica d’espai, una corda per a saltar i ganes de fer-les.

Rutina 1: HIIT

Parlem d’un High Intensity Interval Training, un entrenament amb períodes curts d'alta intensitat de treball i descansos incomplets. És un gran aliat a l'hora de cremar greix i ajudar-nos a mantenir la nostra massa muscular. Bàsicament consisteix en anar intercalant intervals de temps curts en què treballem a intensitat màxima amb intervals una mica més llargs de descans. Pots fer tants salts com et sigui possible durant deu segons i, aleshores, descansa durant 10-12 segons..

Rutina 2: Tabata

El mètode Tabata proposa realitzar en quatre minuts un entrenament complet format per vuit intervals de 20 segons espaiats entre si per 10 segons de descans.

Rutina 3: 2-3 sèries de 25-30 repeticions

Una altra rutina de corda consisteix a seleccionar diferents tipus de salts o exercicis i fer-ne entre 25 i 30 repeticions. Cada un d’aquests exercicis els pots enllestir amb dues o tres sèries.

Rutina 4: 4 sèries de 75 segons cadascuna

Una altra rutina ideal si volem cremar greixos perquè hi intervé el factor del poc descans entre sèries. Consisteix en fer cinc exercicis o salts diferents durant 15 segons i anar canviant l’estil de salt fins completar uns 75 segons en cada sèrie. Només descansarem 15 segons entre sèries.

Saltar a la corda et fa treballar bona part dels músculs, t'ajuda a millorar la coordinació i et permet augmentar la resistència cardiovascular. A més, també és un bon exercici per tal de millorar la nostra capacitat de concentració. Poca broma amb això perquè en temps de pandèmia i teletreball aquest, la concentració, és un aspecte fonamental i no sempre ben resolt.

Aproximadament, per sessió de 30 minuts, podem cremar fins a 300 calories. En tot cas, evidentment, sempre que aquesta mitja hora comporti certa disciplina. Si fem quatre salts i després ens passem quinze minuts fent l’scroll down de torn a la nostra xarxa social preferida, no servirà de res.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive