Entrenaments però també descansos.
Entrenaments però també descansos.

Per què és important descansar un dia en la rutina d'entrenament

Mantenir-nos en forma i entrenar de forma constant és important, però també ho és el descansar correctament. Aquí us expliquem el perquè.

Aviat es complirà un any des que la situació de la pandèmia mundial va arribar al nostre país i va començar a causar que es prenguessin mesures com confinaments domiciliaris, entre d’altres. Per aquest motiu, tots aquells i aquelles esportistes que portaven una rutina d’exercici de ben segur que hauran aconseguit  adaptar-la des del gimnàs a casa. També hem de tenir em compte que estem començant un nou any, per la qual cosa molts haurem iniciat una llista de propòsits per aconseguir complir aquest 2021. Tot això ens porta a les rutines d’exercici a casa i al descans que hem d’efectuar al menys durant un dia. A continuació us ho explicarem tot per que pugueu entendre la importància de descansar de cara a completar de forma efectiva l’entrenament setmanal. Quant a l’organització d’aquest, el més adient és comptar amb un entrenador o entrenadora personal que ens ajudi a crear una taula d’exercicis personalitzada i adaptada al nostre cas particular.     

Per què és important descansar en la rutina d’entrenament?

Per començar, hem de tenir en compte que quan entrenem estem sometent els nostres músculs a un estrés no habitual. El descans és necessari per a poder deixar que es recuperin de forma més ràpida i efectiva, per a que al tornar a entrenar puguem aconseguir millors resultats generals. Si volem fer-ho de forma adient, la planificació és essencial. A més, hem de conèixer els diferents tipus de descans existents de cara a adaptar-los a la nostra rutina habitual, ja que en cada cas serà diferent:

  1. Descans durant l’entrenament: s’han de respectar els descansos entre sèries d’exercicis, ja que sobre tot quan ens acostumem al entrenament que realitzem, és molt habitual saltar-se els descansos o no fer-los suficientment extensos perquè la idea de que “no estem cansats”  i “podem continuar una mica més” ens ronda la ment. Encara així, hauríem d’apartar aquest pensament i respectar els segons o minuts de descans en cada sèrie tal i com ho marqui la nostra rutina o ens hagi recomanat prèviament l’entrenador o entrenadora que tinguem assignat.
  2. Descans després de l’entrenament: un cop que finalitzem la nostra rutina d’exercici diària, és imprescindible fer els estiraments corresponents per assegurar que els músculs el relaxen poc a poc, abans que es refredin. A més, hem de tenir clar que no podem exercitar-nos tots els dies. La situació ideal es la de descansar com a mínim un dia a la setmana sense fer cap tipus d’exercici, però un cop més depèn en gran mesura de quina sigui la nostra complexió, el nostre ritme d’entrenament, si portem molt de temps fent-ho o acabem de començar (en aquest cas els descansos haurien de ser més grans), etc.
  3. Descans general i a la nit: per últim i no per això menys important, és imprescindible que dormim al menys set hores al dia de cara a poder descansar de forma adient i que el nostre cos i ment estiguin preparats per afrontar un nou dia, replet de nous reptes, però també oportunitats.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive