Entrenar amb bici, una bona opció.
Entrenar amb bici, una bona opció.

Propòsits esportius per al 2021: què cal saber

Buscar propòsits a complir a nivell esportiu pot ser difícil, però cal seguir unes idees tant bàsiques com importants.

El mes de gener sempre és un mes de bones intencions, d'intentar pensar en com organitzar el nou any. Si fa uns dies parlàvem de propòsits econòmics que es podien portar a terme, aquesta vegada assenyalarem propòsits esportius que sempre van bé per tenir el cos descansat i saludable. Mente sana in corpore sano, que deien en llatí (i en anuncis de tot tipus). Per això, cal deixar clar que surtis en bicicleta, a córrer, a caminar, facis gimnàs, entrenis en algun esport d'equip o individual... Tingues clar aquest marc general.

Primer de tot, diverteix-te

L'activitat ha de ser qualsevol que t'agradi, però sobretot, que et diverteixi. Si necessites estar motivat per fer exercici, a banda d'esforçar-te, cal que sigui quelcom que t'agradi tirar endavant. Sigui sortir en bici sol o amb els amics, aixecar ferro per intentar posar-te com The Rock o jugar a pàdel i intentar millorar. 

Manté la forma i crema calories

Sigui quina sigui la teva activitat física, el millor és esforçar-te al màxim per cremar calories. Per aprimar-se, per tonificar o per guanyar massa muscular, el consum de calories és imprescindible per poder aconseguir els teus objectius. Naturalment, per aquest objecte poden servir tot tipus de dispositius per controlar la crema de les calories. Des de rellotges a preus assequibles fins a autèntiques barbaritats per als més techies.

Defineix objectius realistes i concrets

Pots pensar en grans objectius a final d'any, però és millor que primer vagis marcant petits grans passos. La metodologia SMART en el món del màrqueting parla de tenir objectius que siguin assolibles, medibles, en un temps concret i realitzables. Doncs el mateix hem d'aplicar. Si no fem 10km corrents, no podem plantejar-nos fer maratons. Comencem marcant aconseguir fer 5km el primer mes. I anem pujant mica en mica. 

No et desanimis, els resultats arriben a mig termini

Ens posem a fer dieta, deixem de fumar, comencem a fer esport i a la setmana no entenem per què els nostres abdominals segueixen sent un de gran i rodó, digne de Nadal, i els braços segueixen caient quan fem 'bola'. Normal: si Roma no es va construir en un dia, posar-se en forma tampoc és una cosa d'avui per demà. No t'obsessionis ni amb la bàscula ni amb el mirall. Mica en mica s'omple la pica i a mig termini podrem començar a veure els resultats.

La dieta és tan important com l'entrenament

Entrenar és important, i fer-ho al màxim encara més. Però la dieta serà el teu acompanyament per poder aconseguir els objectius que et marquis. Consulta un nutricionista i tingues clar que alimentar-se com cal és la millor manera de multiplicar els resultats esportius.

El descans és tan important com l'entrenament

La tercera pota de l'èxit esportiu és el descans. Marca els teus dies per descansar, recuperar forces i tornar a la càrrega. És molt important dormir com a mínim 7 hores diàries, no només per poder rendir al màxim al dia següent, sinó també per evitar les possibles lesions que arriben de sobrecàrregues i situacions similars.

Així que escull exercici, marcat objectius i comença demà mateix. No esperis més.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive