Entrenar a casa amb diversos exercicis.
Entrenar a casa amb diversos exercicis.

Entrenar a casa sense material és possible

Propostes per posar-te en forma sense sortir al carrer i amb el que tens a casa és possible.

Segurament alguna vegada us heu preguntat si per posar-vos en forma és necessari apuntar-se al gimnàs o sortir a córrer com si no hi hagués un demà. La resposta és no, no és necessari. A casa, i fins i tot sense material específic, podeu fer rutines per no caure en la vida sedentària. El Club Natació Montjuïc proposa els següents exercicis.

Jumping jacks: De peu, recte, amb els braços relaxats i els peus separats a l’alçada de les espatlles. Fes un salt i cau amb els peus separats en forma d’A i amb les mans cap al cel. Fes un altre salt i torna a la posició inicial.

iStock 1309811714
Jumping Jacks
 

Esglaons: Posa una cadira estable davant teu i puja-hi per posar-t’hi de peu.

iStock 1219004374
Steps
 

Escalador: Posa’t en posició de flexió alta, amb els braços estirats i les mans recolzades al terra, el cos recte i els dits dels peus donant suport. A continuació, doblega el genoll dret i porta’l fins l’alçada del pit mentre mantens l’altra cama recta i la panxa dura. Torna a la posició inicial i canvia de cama.

iStock 957699448
Escalador
 

Gambada lateral: Comença de peu, amb l’esquena recta i els peus junts. Aixeca el genoll dret i porta-l al mateix costat mentre baixes el cos a la mateixa direcció. Torna a la posició inicial i canvia de costat.

iStock 1154101233
Gambada
 

Abdominals: Estira’t amb l’esquena al terra, les cames doblegades i els peus al terra. Amb els braços en X sobre el pit, aixeca el tren superior del cos lentament fins l’alçada dels genolls. Aguanta uns segons i torna a baixar.

iStock 848741194
Abdominals
 

Esquats: Separa els peus al nivell de les espatlles i assegura’t que les puntes dels peus miren endavant. Posant la panxa i les cames dures, baixa el cos com si anessis a asseure’t a una cadira fins que els quàdriceps estiguin paral·lels al terra. Els genolls no poden sobrepassar la punta dels dits.

iStock 851859966
Esquats
 

Flexions: Estira’t bocaterrosa amb els palmells separats una mica més enllà de l’alçada de les espatlles. El cos ha d’estar recte i dur amb els peus recolzats en les puntes dels dits. Puja i baixa fins a quasi tocar el terra.

iStock 848741208
Flexions
 

Tríceps: Amb una cadira, col·loca’t d’esquena a ella, recolza’t cap enrere i agafant amb les mans la vora del seient per equilibrar-te. Pots tenir les cames una mica doblegades. Fes força amb els braços cap amunt per aixecar el teu pes i torna a la posició inicial.

iStock 1201870467
Tríceps
 

Esquats isomètrics: Col·loca’t d’esquena a la paret i llisca cap a baix, fins que les cames formin un angle de 90 graus. T’has d’imaginar que estàs assegut en una cadira invisible. Fes força amb els músculs i aguanta entre 25 segons i 2 minuts.

iStock 1318758809
Esquats a la paret
 

Planxa: Recolza’t sobre els avantbraços i els dits dels peus, mentre la resta del teu cos forma una taula dura i recta. Aguanta entre 25 segons i 1 minut.

iStock 491279134
Planxa

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive