crossfit o cal·listènia
crossfit o cal·listènia

Com disparar les calories que cremes al gimnàs

Repassem algunes classes típiques del gimnàs i quines serien les rutines més indicades per perdre pes

Si vas al gimnàs pot ser que ho facis per diferents motius. D’entrada, és imprescindible apuntar que fer exercici físic és un dels pilars fonamentals d’una vida sana i ordenada; exercici físic, bona alimentació, descans i benestar mental i emocional. Ho podríem resumir així. Però tornem al tema del gimnàs. Pot ser que, efectivament, hi vagis per fer aquest exercici físic tan necessari per allunyar-nos d’un estil de vida sedentari o pot ser que ho facis per alguna mena de convenció social que t’empeny a publicar fotos de tot allò que fas. Sempre queda bé una foto a Instagram suant a la cinta o aixecant 750 quilos de press banca.

En qualsevol cas, sigui quina sigui la teva opció, dins del gimnàs també tens diferents camins; posar-te més fort que Arnold Schwarzenegger a Predator, més en forma que Raquel González o, simplement potser, aprimar-te. Si aquest últim és el teu cas, el Dir Blog proposa pràctiques esportives i rutines que et poden interessar.

Amb la boxa, el Total Hiit, el Body Pump o el Cross Training podem arribar a cremar fins a 800 calories per sessió. Fent una classe estàndard d’spinning se’n cremen unes 500. Si apostes pel zumba en pots cremar entre 400 i 600, com una bona estona nedant a la piscina. En canvi, si prefereixes fer pilates et quedaràs prop del llindar de les 400.

Sigui com sigui, més enllà de la pràctica esportiva o de la classe dirigida, és important tenir en compte algunes consideracions generals: Si bé és cert que l’exercici cardiovascular pot arribar a cremar un gran nombre de calories, la millor opció és combinar aquest tipus d’exercici amb el treball muscular amb peses o un altre tipus de càrregues per afavorir l’eliminació de greixos i augmentar el metabolisme basal.

D’altra banda, si treballem a una mateixa intensitat, o si no variem els exercicis durant molt de temps, el cos s’acaba adaptant. Per aquesta raó és important canviar els estímuls cada cert temps per aconseguir una millora. A més a més, entrenar durant les primeres hores del dia ajuda a perdre més pes per una simple raó: si fas exercici poc després de menjar, sols cremar les calories que has ingerit, especialment els carbohidrats. En canvi, a primera hora del dia hi ha menys carbohidrats per cremar i, per tant, el cos crema les reserves d’energia que són bàsicament els greixos que tens emmagatzemats.

Evidentment, però, no és recomanable realitzar entrenaments extenuants, i menys de bon matí. Podríem patir un desmai o marejos perquè els nivells de sucre seran baixos. Sempre és important adaptar l’exercici a les possibilitats de cadascú i no perdre mai de vista que l’esport ha de ser salut i, en cap cas, angoixa o obsessió.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive