El 5G, el futur.
El 5G, el futur.

Paula Sáez

Com el 5G modernitzarà el sistema global d’assistència sanitària

Us expliquem les formes en les que la tecnologia 5G podrà modernitzar el sistema global d’assistència sanitària de cara al futur.

L’expansió a nivell global de la Covid-19 ha posat els sistemes sanitaris a tot el món sota una gran pressió i ha deixat clara la necessitat urgent d’avançar cap a sistemes sanitaris intel·ligents. Amb la pandèmia global que estem vivint també s’ha presentat l’escenari d’aplicació perfecte per al desplegament de xarxes 5G en hospitals, pràctiques de metges i entorns d’atenció social. En aquesta línia, l’empresa d’assessorament de mercats tecnològics globals, ABI Research preveu que el 2026, el 5G generarà ingressos de 399,8 milions de dòlars en el domini sanitari amb un total de 4,6 milions de connexions 5G el 2026. A continuació us ho expliquem tot amb més detall.

5G: com modernitzarà el sistema global d’assistència sanitària?

"Aquests números posen de manifest l'enorme impuls que veiem per a l'adopció del 5G en l'àmbit sanitari", esmenta Leo Gergs, analista de recerca de mercats 5G d'ABI Research. "En proporcionar una banda ampla mòbil millorada, una latència baixa ultra-fiable i una comunicació massiva de tipus de màquina, 5G serà un bloc de construcció important per a sistemes sanitaris més intel·ligents i eficients."

Actualment ja hi ha llocs al món on s’implanten aquestes xarxes de 5G en l’àmbit sanitari com són determinades regions de la Xina. Aquest desplegament va permetre, fa ja uns mesos, la introducció d’instal·lacions de consulta i diagnòstic remots dins d’hospitals de la Xina, per evitar que els pacients potencialment infectats amb Covid-19 poguessin sortir de casa per obtenir consulta mèdica i diagnòstic previ. Tal i com ho explica Gergs; "En habilitar la consulta a distància, el 5G va contribuir significativament a la reducció de les taxes d'infecció per Covid-19 i, per tant, va evitar un gran nombre de vides perdudes a la Xina”.

Des d’ABI Research (i també per part d’altres empreses de tecnologia amb coneixements en el teixit sanitari) asseguren que a llarg termini el 5G transformarà el sector sanitari encara més profundament i anirà més enllà de les consultes i diagnòstics remots. “Al habilitar una amplada de banda potent combinada amb latències inferiors a 10 mil·lisegons, el 5G serà el lloc de cultiu de tecnologies com la Realitat Augmentada (AR) i la Realitat Virtual (VR) en l'entorn sanitari. A més, permetrà el desplegament generalitzat d’Intel·ligència Artificial (AI), que transformarà els processos manuals actuals en fluxos de treball de manera intel·ligent”, expliquen detalladament.

Tot i això, per poder avançar cap al futur i aquest escenari plantejat, és necessari l'esforç consolidat dels operadors de xarxa i dels venedors d'infraestructures per desenvolupar models de negoci innovadors basats en serveis gestionats en lloc de vendre només la connectivitat. En concret, ABI Research preveu que el 2026 la majoria dels ingressos del 5G es generaran mitjançant una combinació de serveis gestionats, mentre que només el 45% dels ingressos provindrà de connexions de monetització. "Per tenir èxit en el domini sanitari, les estratègies de monetització telco monetària han de reflectir aquest canvi per preservar el seu lloc a la cadena de valor 5G", conclou Gergs.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive