Vols guanyar múscul? Cuida la teva flora intestinal
Vols guanyar múscul? Cuida la teva flora intestinal

Vols guanyar múscul? Cuida la teva flora intestinal

Hi ha una sèrie d'aliments que poden ajudar-te a guanyar massa muscular.

Els bacteris intestinals compleixen una funció important en el nostre organisme, no sols en el sistema de defenses i en la digestió dels aliments, sinó també enviant senyals al cervell que influeixen sobre tot el nostre metabolisme. Així, hi ha estudis que parlen d'un eix intestí-cerebral, mentre que altres recerques assenyalen que existeix un eix intestinal-muscular pel qual la microbiota intestinal pot actuar com a mediador dels efectes de la nutrició en el múscul. És a dir, els bacteris del nostre intestí condicionen l'arribada de nutrients i la funcionalitat del múscul.

Igualment, la flora intestinal podria influir en la síntesi de proteïnes, i així condicionar l'anabolisme muscular. I aquesta podria ser una de les raons per les quals als adults majors els costa molt guanyar múscul, i també un motiu pel qual perden massa muscular conforme la seva microbiota es modifica a causa del pas dels anys. Sigui per a guanyar múscul, o bé per a cuidar tota la salut de l'organisme, protegir la flora intestinal és sempre recomanable i podem aconseguir-lo amb els següents aliments que podem incorporar en la nostra dieta habitual:

Quins ingredients cal ingerir

Ingerir aliments amb probiòtics com ara llets fermentades, iogurts o altres aliments fermentats com el tempeh, quefir, miso o kombucha. Incrementar la ingesta de fruites i verdures fresques riques en fibra i amb efecte prebiòtic en l'organisme, la qual cosa es tradueix en un incentiu dels bacteris intestinals.

Consumir llegums i grans sencers rics en midó resistent que té efecte prebiòtic i demanden el treball dels bacteris intestinals afavorint la seva comunitat.
Incloure en la dieta habitual productes adobats, que també són font de probiòtics per a l'organisme. A més d'incloure els aliments citats, es recomana realitzar exercici amb regularitat, ja que aquest influeix favorablement en la flora intestinal de l'organisme.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive