Quefir, un derivat lacti.
Notícies relacionades
Quefir, un derivat lacti.

Paula Saez

Propietats del Quefir de cabra

Una alternativa al iogurt tradicional que ens sorprendrà pel seu sabor intens i deliciós a més de per les seves propietats beneficioses.

Si no us sona de res la paraula quefir, heu arribat al lloc indicat per poder canviar-ho. Es tracta d’un fong que es pot fermentar  a partir de la llet de vaca o cabra que manté les mateixes propietats que la llet amb la qual es produeix. Per aquest motiu, es pot considerar com una espècie de iogurt amb un sabor més intens que té un origen molt antic però s’ha popularitzat darrerament. A continuació us expliquem quines són les seves prioritats principals, a més d’explicar-vos el seu origen i evolució a mesura que han passat els anys.

Què és el quefir?

És un probiòtic natural amb un sabor intens provinent d’una època molt antiga. Els primers escrits que el mencionen diuen que és originari de del nord de les muntanyes del Caucas, una regió natural situada a l'est d'Europa i a l'oest d'Àsia, és a dir, entre el mar Negre i el mar Caspi. De fet hi ha una llegenda que va ser el mateix Mahoma qui va donar els primers grans de quefir a les tribus habitants de les muntanyes i els hi va explicar el secret per produir aquest fermentat. Anys després, al segle XIX, és quan es van realitzar una sèrie d’estudis que van apuntar a que el quefir era encertat pel tractament de malalties intestinals o d’altres com la tuberculosi. De fet, la paraula "quefir" en turc significa "benedicció".

Quant a l’elaboració del quefir a Catalunya, va ser elaborat per primera vegada a principis del segle XX per Raimon Colomer Ribas a Passeig de Gràcia (Barcelona). Ja a l’any 1918 es va registrar la marca coneguda com a “Kefir Colomer” i a mesura que van passar els anys es va començar a popularitzar i d’altres locals i marques el van produir de forma regular.

Propietats i beneficis del quefir de cabra

 1. Absorbeix millor les propietats de la llet de cabra.
 2. Ajuda a fer la digestió i disminueix l’estrenyiment.
 3. És apte per a totes les edats.
 4. Redueix la inflamació respiratòria i l’asma produït per diferents tipus d’al·lèrgies.
 5.  Afavoreix la composició òssia per evitar problemes de deteriorament.
 6. Millora la salut de la pell i ajuda a que no es trobi grassa.
 7. Ajuda a millorar el sistema immunològic gràcies  ala seva aportació proteica.

Quant a la seva forma de consum, pot ser a través de la beguda habitual que trobem en diverses marques comercialitzades al mercat. Es pot prendre una o dos vegades al dia i és apta per a diversos tipus de dietes, ja que la seva aportació calòrica no es massa elevada i el que si garanteix és el trànsit intestinal, un dels apartats que més es valora a l’hora de començar amb la missió de perdre pes. Avui dia es pot trobar fàcilment als supermercats grans o bé a tendes ecològiques especialitzades que presentin un catàleg amb productes lactis.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive