Quanta aigua cal beure al dia?
Quanta aigua cal beure al dia?

Quanta aigua cal beure al dia?

Us expliquem tot el que s’amaga més enllà de la recomanació de beure dos litres de aigua al dia, essencial per mantenir-nos hidratats.

Sempre és necessari beure aigua de forma constant, però quan arriba la calor i les temperatures pugen a límits insospitats encara és més rellevant. Sempre hem sentit que els experts recomanen beure uns dos litres d’aigua al dia però és així en tots els casos? Quins perills hi ha si no ens hidratem de forma correcta? Com podem fer per incorporar aquesta ingesta de líquid al nostre dia a dia? Tot això i més, a continuació.

Aigua recomanada per beure cada dia 

Els dos litres d’aigua recomanats al dia es tradueixen en uns 240 ml diaris. No ha de ser tot aigua pura, també es pot complementar amb altres begudes hidratants com els refrescos, batuts o el té. En aquest cas no ens serveix cap tipus d’alcohol ni el cafè, ja que tenen un efecte deshidratant. Per poder acostumar-nos a beure de forma regular per mantenir el nostre organisme hidratat podem tenir sempre a prop una ampolla gran d’aigua per anar bevent tinguem o no set. També es recomana tenir una prop del llit per poder beure durant la nit (sobretot durant les caloroses nits estiuenques). 

Consells per mantenir-nos hidratats i riscos al no fer-ho

Més enllà de les recomanacions anteriors, el que podem fer per assegurar-nos de tenir tota la hidratació diària necessària és no esperar a tenir set per beure aigua, menjar aliments com fruites, hortalisses i verdures (que contenen una elevada proporció d’H2O) i evitar beure una gran quantitat d’alcohol i begudes de gas, ja que són les que ens acabaran per deshidratar. 

Aquest és un perill al que ens enfrontem sobretot quan les temperatures són molt elevades, el nostre cos sua i ens toca beure de més. Aquestes són algunes de les advertències que hem de tenir en compte en cas de sentir que alguna cosa no va bé i que podrien significar una falta d’hidratació alarmant:

 • Mareig i visió borrosa
 • Sensació de fatiga
 • Disminució de la funció cognitiva (els processos que ens permeten rebre, processar i elaborar informació). 
 • Baixada de la pressió arterial
 • Reducció  de la humitat de la pell fins al punt en que s’assequi i es puguin produir ferides. 
 • Possible restrenyiment 

A banda, també és important cuidar als nostres familiars i mascotes en cas de que no es valdre per sí mateixos a l’hora de beure aigua. En el cas dels animals, molts sofreixen cops de calor i deshidratació perquè no es té cura suficient del seu entorn o fonts d’aigua durant les onades de calor i els períodes de temps més perillosos. Per assegurar-nos de que tot està controlat hem de col·locar diverses fonts d’aigua a la nostra llar (si tenim una automàtica amb l’aigua en moviment millor que millor), refredar i mantenir ventilades les estàncies i fins i tot deixar ampolles de gel o qualsevol altre objecte refrescant a la seva disposició.

Comentaris (1)

Bueno pero no tonto Fa 9 mesos
No logro entender que 2 litros se transformen en 240ml . Els dos litres d’aigua recomanats al dia es tradueixen en uns 240 ml diaris.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive