La platja, un refugi de molts maresmencs durant l'onada de calor
La platja, un refugi de molts maresmencs durant l'onada de calor

Alerta per onada de calor al Maresme

La comarca afrontarà temperatures de rècord a partir d'aquest divendres que obliguen a activar el protocol específic

El Maresme, a l'igual que el conjunt de Catalunya, afrontarà temperatures de rècord des d'aquest divendres, dia 14, i durant els propers dies. L'Ajuntament de Mataró ha activiat el protocol per Onada de Calor, davant dels avisos del Servei Meteorològic de Catalunya i de Protecció Civil

Des d'aquest divendres totes les comarques catalanes, Maresme inclòs, estan en la franja vermella, que implica temperatures mínimes superiors als 25 graus i màximes que poden sobrepassar els 34 graus a la zona litoral. Temperatures extremes que, tot i que amb menys intensitat, es mantindran també durant el cap de setmana i els propers dies; la calor va per llarg. 

De cara a fer front a l'onada de calor continuada, es recomana en l'àmbit domèstic tancar persianes a les finestres on toca el sol, obrir les finestres per refrescar la llar de nit, disposar de climatització o passar una part del dia en llocs que en disposin, i hidratar-se de manera constant. 

Al carrer, cal evitar el sol directe, cobrir-se el cap, utilitzar roba lleugera, caminar per l'ombra, descansar en llocs frescos o espais climatitzats, portar aigua i evitar sortir als espais públics en les hores de més calor, així com evitar les activitats físiques intenses. 

Es tracta de la segona onada de calor que pateix el Maresme en les darreres setmanes. A meitats de juny ja es va viure un episodi similar, on es van registrar temperatures mínimes de rècord, quelcom que segons els meteoròlegs constata els efectes del canvi climàtic, amb temperatures cada cop més elevades. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive