Motius pels quals és bo avorrir-se
Motius pels quals és bo avorrir-se

Motius pels quals és bo avorrir-se

Tenir temps per a no fer res és una cosa bona. T'expliquem els motius.

Una sensació que provoca pànic en molts i que en d’altres, probablement la minoria, és font de benestar. L’avorriment. Si esteu avorrits, llegiu aquestes línies i és possible que després estimeu oportú tornar a avorrir-vos tan ràpidament com sigui possible. Per endinsar-nos en aquest tema, recuperem una entrevista de la periodista Laura Cera, per la web de la revista Valors, a la consultora de criança conscient, escriptora i periodista, Míriam Tirado.

Tirado diu, en aquesta entrevista: “No estem gens acostumats a estar avorrits. Com que en condicions normals fem tantes coses, fins i tot vivim en un estat sobrepassats per les activitats, no sabem què és avorrir-nos. Aquesta és una sensació que per a molts és nova. I, a més, en aquesta societat, tenim la sensació que l’estat positiu i bo de la persona és tenir un alt nivell d’activitat. Molta gent té la percepció que no fer res és dolent, que està mal fet. I per això ens omplim l’agenda de milions de coses.”

L’escriptora afegeix: “En realitat, tenir temps –fins i tot tenir temps per perdre– és una cosa bona. I també tenir temps per a no fer res. Cal parar, escoltar-nos, fer aquelles coses que ens agraden i que sovint no podem fer per manca de temps… però tot això és nou, perquè fer poques coses no cotitza a l’alça. Sembla que les persones que fan més coses en un dia tenen més èxit o són més ben considerades per a la resta. Fins i tot moltes mares que acaben de parir i estan a casa amb els seus nadons diuen: ‘No he fet res, he estat a casa’. No donem valor al fet de cuidar els fills ni al fet d’estar a casa, quan en tenen molt”.

D’altra banda, la prestigiosa antropòloga Amber Case fa anys que insisteix que, per portar una vida satisfactòria, necessitem prescindir de tot allò que ens consumeix atenció i que no ens aporta valor com a persones. Encara que ens sembla estrany i contra intuïtiu, són molts els experts que ho tenen clar: Avorrir-se pot ser útil per al desenvolupament personal i professional. Perseguir objectius de manera contínua pot no ser la millor manera d'aconseguir-los.

Treballa millor qui passa deu hores seguides davant de l'ordinador sense cap pausa? Competeix millor l'atleta que se sobreentrena? En aquest sentit, els beneficis de la migdiada per millorar la concentració, per exemple, demostren una vegada més que l'eficiència no sempre és com la imaginem. 

L'avorriment entès com a "estat de baixa agitació" ens ajuda a ser més creatius, tal com van descobrir les investigadores Gasper i Middlewood el 2014. Desaccelerar pot ser bo. De fet, és bo.

Fonts: valors.org i endesa.com

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive