L'equilibri de la salut: benestar físic, mental i social
L'equilibri de la salut: benestar físic, mental i social

Contingut Expert

L'equilibri de la salut: benestar físic, mental i social

La Farmàcia Colldeforn recorda que com bé diu l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la salut no és només aquest estat en el qual estem lliures d’afeccions o malalties, sinó un “estat de benestar físic, mental i social”.

L’estat de benestar ideal, només s'aconsegueix quan hi ha un equilibri entre els factors físics, emocionals, mentals, espirituals i socials, que permeten un adequat creixement i desenvolupament en tots els àmbits de la vida.

Estem acostumats a tractar la malaltia com un ens aïllat sense connexió amb la nostra realitat ment-cos-emocions. Però el nostre organisme no està format per parts inconnexes, si no que els nostres òrgans i les seves funcions estan interconnectats. Per tant hi ha una relació innata entre el nostre cos i la nostra ment i les nostres emocions. Per això, si volem aconseguir un estat de salut integral hem de treballar en tots aquests eixos de forma conjunta.

Si patim dolors físics, aquests repercuteixen sobre el bon estat de salut de la nostra ment, i sobre les emocions. De la mateixa manera, si sofrim desequilibris emocionals, si la nostra ment està  afectada, si no sabem gestionar les incidències de la nostra vida, tot aquest malestar emocional repercuteix negativament sobre el nostre estat de salut físic donant motiu a  malalties i patologies de tota mena: musculars, digestives, circulatòries...

La salut integral a través de l'individu

La individualitat és un dels factors que més pes té en la salut integral, cap persona pot comparar-se a una altra, ja que cadascú ha crescut sota diferents circumstàncies, ha tingut diferents oportunitats, les seves condicions físiques són diferents i les seves reaccions   físiques, emocionals i mentals   als factors ambientals, socials i  als medicaments o als tractaments mèdics també ho són.

Malgrat això, i tot i que cada persona, família, comunitat o raça atorguen a la salut un valor diferent, per a tots és clar que salut significa estar bé, veure bé, sentir-se bé, actuar bé, ser productius i relacionar-se adequadament amb els altres.

Així doncs, el nostre objectiu ha de ser arribar a un estat de  salut integral, i per aconseguir-ho haurem de treballar amb solucions integrals. Per exemple, si una persona no pot dormir, no ens hem de limitar a donar-li un medicament per aconseguir que s’adormi quan arribi la nit. Sinó buscar la causa d’aquell insomni per tractar-la i aconseguir que el pacient recuperi la capacitat d’agafar el son per si sol. L’insomni pot venir causat per un dolor crònic, un estrès sostingut, un cansament extrem, ansietat .... I fins que no tractem allò que el provoca, no aconseguirem que el pacient gaudeixi d’un bon estat de salut.

A la farmàcia Colldeforn disposa d’un ampli ventall de suplements naturals que ens permeten tractar el pacient d'una forma integrativa molt eficaç. I aconseguir el nostre objectiu, que gaudeixi d’un estat de salut integral.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive