Març: el mes límit per a començar ‘l’operació estiu’
Març: el mes límit per a començar ‘l’operació estiu’

Març: el mes límit per a començar ‘l’operació estiu’

Els experts posen el tercer mes de l’any com la data escollida per a posar-se en forma de cara a l’estiu: ja saps com aconseguir-ho?

banner no facis cua3
 

No hi ha receptes màgiques: alimentació, esport i bons hàbits

Antigament se la coneixia com a ‘operació biquini’ però els cànons actuals també han introduït com a alternativa una ‘operació estiu’ força més genèrica. En qualsevol cas, el nom fa la cosa. A l’estiu, a les vacances, a baix a mar o en cites que se solen radicar en aquestes latituds del calendari tothom vol estar estupendament de forma i d’aspecte. Estar bé perquè els altres també et vegin bé. 

Però si volem brillar a l’estiu no ens hi podem posar la nit de Sant Joan, amb el solstici. De fet el millor seria no “haver-nos-hi de posar” perquè tinguéssim ja una sèrie d’hàbits saludables en el dia a dia. Però com que en molts casos l’hivern i els mesos de més foscor s’han notat… toca aquest començar. I un estudi anglès va identificar el mes de març com la data límit. El mes límit per a començar l’operació estiu.

Aquest estudi ubicava la data exacta en el dia 21. S’entén perquè és quan queden tres mesos exactes per a l’inici de l’estació de la calor, les vacances i les festes majors. Però més val abraçar-se a tot el tercer mes de l’any. I què hem de fer per a una correcte operació estiu?

1. Alimentació correcta amb la supervisió d’un dietista

Només amb dietistes i experts en nutrició podem fer dieta amb garanties

Començar l’operació biquini a la primavera no és avançar-se molt. A l’inrevés, és el que hauríem d’haver estat fent durant tot l’any, evitant arribar a juny i posar-nos a fer dietes miraculoses que ni són miraculoses ni són dietes, perquè la paraula dieta està sempre associada a l’adjectiu “equilibrada” i, en poques setmanes, no es poden aconseguir grans resultats d’una forma sana. El primer que hauríem de fer és fixar-nos un objectiu de pes que vulguem baixar. Aquest ha de ser realista perquè, fins a l’estiu, queden tres mesos i, depenent de la persona, pot costar més o menys baixar-los.

El segon que cal fer és consultar a un professional. Hi ha molts dietistes que ens poden ajudar, no sols a donar-nos una dieta personalitzada i equilibrada, també a donar-nos les pautes que hem de seguir per a portar una vida saludable

dieta
dieta


2.Hàbits de millora de la salut

Dur una rutina activa fent esport de forma regular és clau

Beure dos litres d’aigua al dia, fer exercici, realitzar cinc menjars al dia i mastegar a poc a poc, són alguns dels consells clàssics que s’han de seguir per a poder portar una dieta equilibrada i saludable. Són pautes bàsiques, però no les úniques.

És important fer una vida activa. Ens passem massa temps davant de l’ordinador, asseguts, cal caminar, sortir a córrer, anar al gimnàs… fer exercici, almenys, durant una hora al dia, perquè, a més, si perdem pes ens ajudarà a tonificar-nos i a tenir una pell més ferma. I no desanimar-nos si un dia no hi anem. Recuperem-lo, però no perdem l’hàbit. Posem-ho al nostre ordre del dia.

Els cinc menjars són necessaris per a evitar menjar entre hores, alguna cosa, massa comuna, i poder tenir un ordre d’aliments establert. En la nostra dieta, han de prevaler els aliments baixos en greix, especialment els que contenen greixos saturats. Hem d’evitar, sempre que sigui possible, la brioixeria i els productes amb excés de sucre. En qualsevol cas, com que sempre poden sorgir dubtes i confeccionar un menú setmanal equilibrat pot arribar a ser una tasca molt complicada, el recomanable sempre és recórrer a experts dietistes nutricionistes perquè ens aconsellin i ens guiïn en el nostre camí per a aconseguir sentir-nos saludables per dins i per fora.

 3. Fer esport, un d’indicat

Fes esport, sovint et diuen. Sense especificar més. L’important és moure’s, fer-ho regularment com si fos una obligació però que això no ens suposi el pitjor sacrifici d’un dia o setmana. I trobar un esport que t’agradi. Fer esport no té perquè ser anar a córrer. La natació és un dels entrenaments més complets: practicar-la és com cremar greix abdominal, enfortir cames i braços i donar-se un refrescant bany tot alhora.

A més, no sols cal enfocar-se en aquest esport, sinó que no heu de tenir por a una altra mena d’exercici com les peses, que us ajudaran a guanyar massa muscular i a perdre calories. Anar a un gimnàs i comptar amb l’assessorament dels professionals és la cosa més fàcil.

Més opcions, la bicicleta. Si a la nostra comarca hi ha tanta gent que en fa no has pensat que deu tenir quelcom captivador? Que et fa por la circulació o els corriols, una d’estàtica i pedales mentre mires la teva sèrie. Un o dos capítols i exercici fet. Que no ets de bicicleta ni de córrer. Camina. Camina molt, Mou-te. Aquest tipus d’exercici cardiovascular us resultarà d’allò més beneficiós per a millorar el vostre estat d’ànim i a continuar perdent calories. Si et preguntes com aprimar les cames és una bona manera de començar.

4. Sigues constant

 Ser constant: segurament, aquest pas és el més difícil de tots. Dominar la ment no està a l’abast de qualsevol, és molt més complex del que sembla. Tots tenim el nostre propi dimoniet a dins.  Hem de deixar de costat els pensaments negatius i afrontar aquesta etapa amb optimisme, força i constància. Són consells que poden semblar de ‘coach’ d’estar per casa, però és el que hi ha. Hem de creure fermament que tot aquest sacrifici servirà per a veure’ns i sentir-nos molt millor. Creure és poder.

Comentaris (1)

Observador mataroní Fa 22 dies
Data escollida per a posar-se en forma? De què coi parleu? Un hauria d'estar en forma sempre, amb alimentació, bons hábits de salut i pràctica de l'esport

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive