Mal de coll.
Mal de coll.

Mal de coll per estrès? expliquem com reparar-lo

Us expliquem quins són els mètodes i exercicis que tenim disponibles per poder alleujar la tensió muscular que genera mal de coll i que patim sovint per estrès.

Patir depressió o ansietat pot ser l’evolució lògica de l’estrès crònic. És habitual tenir moments de preocupació lligats a la nostra vida diària i personal, a la feina i demés, però és quan no ho podem controlar i ens afecta físicament quan comença a ser un problema real.

Una de les diverses formes en les que es materialitza l’estrès és la del mal de coll muscular, fet que pot ser realment molest i que ens pot impedir realitzar activitats diàries com dormir, conduir o treballar amb normalitat i comoditat. No obstant això, no es tracta d’un mal permanent i crònic (en la majoria de casos), per la qual cosa a continuació us deixem amb una sèrie d’exercicis que podem realitzar per alleujar aquesta tensió muscular del coll.

5 moviments per alleujar el mal de coll muscular

 • Estirar al despertar: una manera de prevenir o bé alleujar un incipient mal de coll consisteix en tenir com a rutina cada matí al despertar el realitzar moviments lliures de cap i coll en tots els plans de moviment, es a dir, cercles, inclinacions, rotacions, flexions i extensions.
 • Elongació: inclinem el cap lentament de dreta a esquerra durant 15 segons.
 • Rotació: durant 15 segons, rotem el cap de dreta a esquerra tractant de tocar el pit amb la barbeta. Repetim uns altres 15 segons començant d'esquerra a dreta.
 • Rotació d'espatlles: amb els braços estesos cap avall i pegats al cos, pugem i baixem les espatlles de manera circular durant 15 segons.
 • Estirar els braços: a l'acabar la rutina, agafem el colze dret per darrere del cap amb la mà esquerra i pressionem cap avall. Després, repetim el mateix moviment prenent el colze esquerre amb la mà dreta, uns 15 segons cada braç. A l'acabar, estenem el braç dret sobre el pit en direcció a l'espatlla esquerra i fem tracció amb el braç esquerre en forma de palanca, passant per sota del braç estès. Repetim l’acció amb el braç esquerre i mantenim les dues posicions per 10 segons cadascuna.

És molt important respectar els estiraments en cada sessió de moviments i anar a poc a poc, seguint les instruccions recomanades per un entrenador especialista, ja que sobretot en el cas de patir un mal greu de coll, si realitzem els exercicis de forma equivocada ens podríem lesionar i agreujar encara més la nostra dolença.

Tot i això, ens aportaran més beneficis que efectes negatius si ho convertim en part de la nostra rutina diària. Per suposat, si comptem amb algú a casa que ens pugui fer massatges centrats a la part superior de l’esquena, les cervicals i el coll també aconseguirem mitigar una mica el mal que podem patir diàriament.

Detectar l’origen de l’estrès i esforçar-nos en poder arreglar o bé mitigar el seu impacte en les nostres vides és també molt important per a que el mal de coll muscular disminueixi. Malauradament, no podem decidir-ho de forma tan directa ni treballar-ho com si és el cas dels moviments i exercicis recomanats més amunt.

Fonts: Cruz Blanca,

Comentaris (1)

José Juan Miranda Villarreal Fa 8 mesos
Estado sometido a niveles de estrés muy fuertes en el trabajo y en la casa este haré los ejercicios pero que me ayudaran mucho

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive