Ioga i les seves postures.
Ioga i les seves postures.

El ioga i els seus estils: exercicis per a la salut física i mental

Les diferents disciplines del ioga permeten mantenir salut tant per dins com per fora.

El ioga és un exercici per mantenir un adequat estat de salut i una imatge perfecta. El ioga promou un estil de vida saludable: el menjar vegetarià, el control mental i l’eliminació dels pensaments negatius. Tot això ens ajudarà a conviure en harmonia amb el món i a desenvolupar la pau interior. Aquesta disciplina ajuda a mantenir en equilibri el cos i la ment. Això fa que tinguem més coneixement de nosaltres mateixos i ens ajuda a fugir de l’estrès. Aquest equilibri l’aconseguim a través de les asanas o postures.Els exercicis de ioga estan indicats per a totes les edats, i els seus beneficis contra l’estrès, els dolors musculars i els problemes d’esquena estan més que demostrats.

Els beneficis d’aquesta pràctica són variats i depenen de quin tipus de ioga es realitzi.I és que existeixen diferents escoles que incideixen en aspectes concrets de l’exercici, especificant d’aquesta forma el benefici concret que es vol aconseguir. En aquest sentit tenim estils més meditatius i suaus i altres més atlètics i divertits.

El Hatha ioga

Hatha Ioga es caracteritza per ser el ioga de la força i l’energia. La durada d’una classe és d’una hora i mitja aproximadament i comença sempre amb una mateixa rutina que és coneguda com la salutació al sol. Aquesta és una rutina d’escalfament, que dóna pas a la pràctica de les postures, conegudes com asana. Les respiracions, conegudes com pranayamas, tenen com a objectiu augmentar el nostre nivell d’energia i aconseguir uns nivells elevats de relaxació que comportin que la nostra ment descansi de l’activitat mental a la qual ens sotmet la vida diària. Entre els principals beneficis del ioga Hatha destaca l’augment de la força, la flexibilitat i la tonificació dels músculs juntament amb l’estimulació del metabolisme.

El Tantra ioga

S’aconsegueix un control de les energies.  La ment es deixa lliure i ens ajuda a combinar en harmonia la vida espiritual i la material. El seu principal objectiu, a diferència del Hatha, és el de recarregar energia amb moviments lents i subtils per anar d'una posició cap a una altra, amb respiració profunda i calmada. Normalment, les sessions de Tantra Ioga es vehiculen amb intervals de meditació on l'instructor ajuda a aconseguir un estat mental serè.

Gñana ioga o ioga del coneixement

És el ioga del coneixement alliberador on s’aprèn a desenvolupar la intel·ligència per mitjà de l’estudi dels ensenyaments sagrats. El seu mètode es basa en dues etapes: la primera, analitzar i examinar el que es vol aconseguir a través de la ment. En la segona, es porta a terme un procés d'autoindagació per donar un salt més enllà de la ment racional. La seva pràcitca requereix preparació i perseverancia per alliberar-se de problemes habituals com els complexes, prejudicis o traumes.

Fonts per l'article:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive