Vitamina C.
Vitamina C.

Paula Saez

La importància de la vitamina C per la salut de la pell

La vitamina C ens aporta col·lagen, elasticitat, més llum i menys taques a la pell, per la qual cosa és molt important tenir un nivell adequat.

Mantenir els nivells de vitamines alts és molt important per garantir el correcte funcionament del nostre organisme. Sentim molt a parlar de la vitamina D, relacionada amb el sol, però també hem de vigilar la vitamina C, ja que és més que rellevant per al nostre funcionament i no la podem sintetitzar com a humans, així que cal prendre-la de fonts externes com aliments d’origen vegetal. A continuació repassem aquest tema per destacar la seva importància i donar-vos uns quants consells per augmentar els vostres nivells de vitamina C amb la missió d’evitar patir-ne un dèficit.

La importància de la vitamina C 

Coneguda principalment per les seves propietats antioxidants, la vitamina C s’encarrega d’estimular la producció de col·lagen, millorar l'elasticitat de la pell, il·luminar-la i reduir les taques que apareixen amb l’edat. A més, en èpoques com l’estiu, on estem sotmesos a rajos de sol molt més potents, tenir uns alts nivells de vitamina C ens protegeix contra el dany oxidatiu, a més d’afavorir la regeneració després de l'exposició al sol i prevenir eficaçment els signes visibles de l'envelliment.

Com augmentar els nostres nivells de vitamina C

  • Menjar fruites i verdures: com el bròquil, el pebrot, els espinacs, el tomàquet, la patata i els cítrics. Cal recordar que les verdures de fulla verda solen tenir un alt contingut en vitamina C, per la qual cosa han de tenir un paper indispensable a la nostra dieta diària.
  • Emprar crema hidratant: un exemple és la Hidratant Daily Defence amb Vitamina C d'AVON amb factor de protecció 50, però podem trobar diverses alternatives en aquesta mateixa línea. Fer ús d’aquest tipus de cremes al dia a dia ens ajudarà a protegir-nos del sol i alentir els signes de l’edat al mateix temps que hidratem la nostra pell per que llueixi molt més radiant i jove.
  • Ampolles de vitamina C: un gran aliat en el món de la bellesa facial, ja que són excel·lents com a tractament regeneratiu de la pell. Aquestes ampolles es presenten en forma de dissolució líquida el petits envasos i ens ajuden a reduir els símptomes de l’envelliment, aportar elasticitat a la pell, reduir l’aparició de taques i disminuir les vermellors i la inflor. Es poden adquirir a farmàcies i són recomanables per a qualsevol que presenti signes d’envelliment a la pell o vulgui prevenir la seva aparició.    

Per tal d’assegurar-nos de poder mantenir alts els nostres nivells de vitamina C cal vigilar el que mengem, ja que com bé sabeu, portar una dieta saludable i equilibrada, a més de rica en vitamines, és essencial per tenir una bona salut cutània i general. A més, a mesura que ens fem grans augmenta la importància d’emprar productes que ens ajudin a cuidar i hidratar la nostra pell. Si no estem segurs de si podem tenir un dèficit de vitamina C sempre podem fer-nos una anàlisi de sang per sortir de dubtes. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive