Fer ganxet per a millorar el teu benestar emocional
Fer ganxet per a millorar el teu benestar emocional

Fer ganxet per a millorar el teu benestar emocional

Tant joves com adults recorren cada cop més a aquestes activitats per fugir de la rutina i millorar la seva salut mental, segons els darrers estudis

banner no facis cua3
 

Activitats com ganxet, punt o macramé són les que més contribueixen a aquest benestar físic i mental,

Les manualitats tèxtils milloren el benestar emocional i, a Espanya, fins al 41% dels joves recorre a hobbies creatius o de Do It Yourself (DIY), segons anàlisis de mercat recents. En concret, activitats com ganxet, punt o macramé són les que més contribueixen a aquest benestar físic i mental, com reconeix la multinacional catalana Katia, que ha observat un notable augment en la demanda dels seus productes tèxtils en els darrers dos anys.

Katia defensa la realització de creacions tèxtils com a via per millorar l'estat emocional i reduir l'estrès, tant entre joves com en adults. Sonia Castelló, presidenta consellera delegada de Katia, sosté que les manualitats tèxtils “són una forma creativa i terapèutica d'expressar-se, cosa que resulta molt útil per regular les emocions, o bé simplement participar i formar part d'una comunitat crafter que tingui els mateixos hobbies”.

Els 3 grans beneficis    

Crear per un mateix peces de roba i decoracions és molt positiu per a la salut mental. Tant és així que fins i tot existeix una modalitat anomenada ‘llanateràpia’, un procés que engloba pràctiques com teixir, fer ganxet o filar com a activitats reparadores i relaxants.
Entre els beneficis que destaca la companyia pel que fa a la realització d'aquest tipus d'activitats, figuren com a principals:

  • La millora de la concentració i la capacitat motriu. El cervell humà s'enfoca en la tasca tèxtil i així la persona es distreu dels problemes quotidians, cosa que fomenta la relaxació i la reducció de l'estrès.
  • L'augment de l'autoestima i l'autoconfiança, ja que permet a la persona crear alguna cosa amb les mans i sentir-se després satisfeta amb el resultat. 
  • El desenvolupament de la connexió social i la sensació de pertinença a una comunitat de persones creatives que comparteixen els mateixos interessos.

Comunitat crafter

Així s'ha format la coneguda comunitat crafter, persones aficionades a les manualitats tèxtils i a la popular tendència del ‘Fes-ho tu mateix’ (Do It Yourself, DIY, per les seves sigles en anglès). Aquesta se suma a la resta de grups que, a partir de hobbies - com l'esport, la meditació, la tecnologia o les xarxes socials- troben una via d'escapament enriquidora per desconnectar i tenir cura del seu benestar psicològic. “En la societat en què vivim, protagonitzada per la immediatesa, teixir és com el nou ioga, una manera de gaudir del present amb calma. Per això, creiem que aquest tipus de manualitats són per a tothom”, asseguren des de Katia.

Un dels objectius d'aquesta companyia és, precisament, posicionar-se més enllà d'una companyia tèxtil i encomanar així la passió per les manualitats, també entre la població més jove, perquè en gaudeixi i millori el benestar d'una manera creativa. Per això, han posat en marxa Katia Academy, un espai on qualsevol usuari pot formar-se a partir de senzills tutorials i potenciar el seu costat més creatiu i original.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive