UTTU, mercat d'intercanvi de roba
UTTU, mercat d'intercanvi de roba

Una altra edició del mercat d'intercanvi de roba a Mataró

Uttu, un mercat d’intercanvi per revisar el model de consum de roba

Uttu, mercat d’intercanvi de roba i complements celebra diumenge 26 de febrer la seva cinquena edició a la Destil·leria Espai Cultural, situat al Camí Ral de la Mercè, 282-284.  L’activitat principal en aquest petit espai d’economia circular és donar aquelles peces de roba que no fem servir bescanviant-les per altres peces que ens agradin. Hi poden participar totes aquelles persones que tinguin roba en bon estat i vulguin allargar-ne la vida útil. 

Uttu se celebra dos cops l’any, i ja és un espai consolidat a Mataró, on centenars de persones han volgut sumar-se, al llarg d’aquestes quatre edicions passades, a la proposta alternativa  al cicle “comprar-utilitzar-llençar” donant la possibilitat de reutilitzar les peces de roba i els complements. 

Uttu no només es limita al fet de l’intercanvi, sinó que, per una banda, vol posar l’èmfasi en l’impacte en el medi ambient que tenen els nostres hàbits de neteja de roba, amb la manera com fem ús de la rentadora o la compra de productes de neteja amb ingredients tòxics. I, per altra banda, també vol conscienciar a través de la divulgació de la problemàtica coneguda com a “Fast-Fashion”, relacionada amb l’explotació i precarietat laboral, el treball infantil, el tèxtil de procedència tòxica, la contaminació del medi ambient i la generació de grans quantitats de residus difícils de tractar.

Un màxim de set peces per persona 

En aquesta cinquena edició del mercat, cada persona podrà intercanviar un màxim de cinc peces.

Un cop cedida i revisada, tota la roba tindrà el mateix valor –independentment de la marca- i les persones assistents al mercat podran emportar-se tantes peces com les que deixen. Es demana que la roba estigui tan neta com sigui possible i en bon estat. La roba que entra a Uttu és revisada per les col·laboradores buscant que no estigui en mal estat, perquè pugui ser utilitzada de nou.

No s’intercanviarà roba per a criatures, perquè aquest tipus de roba ja té molta circulació. 

  • Data: Diumenge, 26 de febrer de 2023
  • Lloc: La Destil·leria (Camí Ral, 282-284)
  • Preu: 5€
  • Xarxes socials:  @uttu.mercatintercanvi

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive