La postura o fer exercicis són dues de les maneres de com evitar les contractures
La postura o fer exercicis són dues de les maneres de com evitar les contractures

Com podem evitar les maleïdes contractures

Fer exercici, estiraments, tenir una bona postura o una vida saludable ens estalviarà el seu turment

El retorn a la feina o a l’escola, el final de les vacances, la inversió d’hàbits o senzillament el pas del temps poden ser elements que ens portin a conviure amb una de les companyies més incòmodes: les contractures. Les contractures musculars les poden patir tant persones actives com sedentàries i no sempre tenen a veure amb la postura o l’esforç físic. Cada vegada és més habitual que apareguin contractures amb un origen emocional (estrès, nervis…). Les contractures són molestes perquè generen un dolor que no ens permet moure’ns amb normalitat i és freqüent que afectin les zones del coll i l’esquena.

Com el seu nom indica es tracta de la contracció involuntària i permanent d’un múscul. El múscul afectat per una contractura perdrà elasticitat i, a mesura que la contractura es va inflamant, apareixerà un dolor irradiat que pot arribar a ser molt molest. A més de dolor i rigidesa, una contractura pot causar mal de cap tensional, dolors menstrual, vertigen, inestabilitat, i propensió a patir de tendinitis. És important tractar les contractures en l’àmbit físic, amb l’ajuda d’un fisioterapeuta, que pot aplicar massatges i tractaments de xoc com corrents o ultrasons. De totes maneres, a banda del tractament s’ha d’anar a l’origen que ha causat la contractura, si no es repetiran en el temps. El sedentarisme, l’excés d’activitat física, l’aire condicionat directe, l’estrès o fins i tot la mala alimentació poden ser causes de contractures. 

contractura muscular

Les contractures són molt molestes

Què podem fer si ens contracturem?

Les solucions a les contractures no són màgiques, però amb un compendi d’elles millorarem físicament i ens estalviarem la seva molèstia tan emprenyadora.

  • Practicar exercici de forma moderada i incrementar la intensitat progressivament. Si un dia notem que hem treballat més del compte, està indicat aplicar calor sobre la zona. I
  • Fer exercicis d’estiraments. Es recomana el ioga o el mètode Pilates, ja que a banda de treballar el múscul també es tracta la part emocional i serveixen com a relaxació.
  • Correcció postural. És molt important seure i ajupir-se correctament, així com cuidar la postura amb la que treballem. 
  • Vida saludable. És imprescindible, ens ajudarà a tenir sota control l’estrès, l’ansietat, els nervis… I també, una alimentació saludable permetrà que el nostre organisme compti amb els nutrients necessaris per tenir una musculatura forta.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive