El 2022 acaba de començar. Estàs a temps.
El 2022 acaba de començar. Estàs a temps.

Paula Saez

Bons hàbits per tornar a la rutina en aquest inici de 2022

Després del Nadal i els excessos toca tornar a la rutina i recuperar la nostra alimentació saludable i equilibrada habitual.

Deixem enrere un Nadal estrany, marcat per una nova onada de la pandèmia amb una contagiosa variant òmicron que ha causat que molts ens quedem a casa. Tot i això, haguem estat en família, amb amics o sols, de ben segur que hem aprofitat per menjar bé per assegurar-nos de que les tradicions nadalenques no desapareguin mai.

Amb l’arribada del mes de gener torna la rutina i hem de recuperar una alimentació equilibrada i saludable.  Per aquest motiu, a continuació us deixem amb una sèrie de consells que podeu aplicar perquè aquest retorn no sigui tan difícil.

Bons hàbits alimentaris per tornar a la rutina

  • Menjar porcions més petites: després dels excessos nadalencs i les grans quantitats de menjar que hem ingerit necessitem que el cos torni al seu estat habitual. Cal respectar els cinc àpats diaris, però podem reduir lleugerament i de forma progressiva la mida de les porcions per acostumar-nos de nou a una ingesta de calories menor.
  • Prendre begudes depuratives, infusions i té: si el que necessitem és eliminar les toxines addicionals que s’han acumulat al nostre organisme podem beure diàriament sucs naturals de poma, pinya, llimona i altres variants lleugeres o bé té i infusions destinades a netejar l’interior del nostre cos. Cal assenyalar que aquestes begudes no han de substituir mai als àpats principals, una idea que proposen diverses dietes extremes.  
  • Sopar lleuger: acabar el dia amb una amanida lleugera, un iogurt o un altre opció que no suposi una ingesta gran de calories és una opció més que adequada que podem seguir durant la resta de l’any, no únicament per recuperar-nos dels excessos. A més, aquest hàbit ens ajudarà a dormir millor per la nit, ja que no farem treballar tant al nostre estómac per digerir.
  • Beure aigua: es recomanen uns dos litres diaris per persona i tenir una ampolla o tassa a prop mentre treballem ens pot ajudar a beure de forma progressiva i constant. Substituir les begudes alcohòliques i gasoses per aigua i altres saludables ens ajudarà a sentir-nos millor, digerir amb més facilitat i no retenir líquids és un pas molt important a l’hora de perdre pes.

D’altra banda, l’habitual consell centrat en fer exercici apareix un cop més cada cop que comencem un nou any. Molts s’apunten a un gimnàs i ho abandonen en poc temps, ja que el fet de no disposar d’una rutina disciplinada dificulta la constància en aquesta activitat esportiva.

Tot i això, és més que recomanable moure’ns i mantenir el nostre cos actiu per ajudar a que els canvis i millores en la nostra dieta es notin, a més d’afavorir altres àmbits com la nostra salut mental, un tema que cada cop és més difícil cuidar amb tots els reptes que la pandèmia i la vida diària ens fa superar de forma constant. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive