Com cuidar la hipertensió aquestes festes
Com cuidar la hipertensió aquestes festes

Capgròs.com - ACN

Peix i marisc, els reis de taula per Nadal

El 80% del peix i marisc que es vengui pels dies principals de Nadal serà fresc: gambes, llagostins i rap són els més buscats

patrocini pous b         

Un Nadal més, el peix i el marisc seran protagonistes a les taules catalanes. Els majoristes del sector preveuen vendre unes 6.500 tones de producte, de les que entre un 80% i un 85% serà fresc. Les gambes, els llagostins, tant frescos com congelats, el rap, el salmó i el llenguado, entre d’altres, seran un any més els productes més demandats.

Després que el Nadal passat els preus caiguessin força, enguany es preveu que se situïn a nivells prepandèmics. Així, el producte congelat s’encarirà a l’entorn del 10%. Pel que fa al fresc, si no es produeixen nous temporals que dificultin les captures, els preus podrien pujar entre el 3% i el 18% depenent dels productes. Clàssics com l’orada salvatge i el lluç de palangre nacional tindran preus similars al passat Nadal, mentre que el llamàntol canadenc, les angules o el percebe gallec pujaran. També s’encariran productes estrella del Nadal com la gamba vermella o el salmó.

El peix fresc, per la nit del 24

El peix fresc, per la nit del 24

La pinya va barata

De fruites i verdures els majoristes preveuen vendre unes 100.000 tones, un 11% més que un any enrere. Seguin la tendència dels últims anys, els fruits vermells, els tomàquets xerri de colors, els germinats i les verdures ‘mini’, seran dels productes més demandats junt amb clàssics com les pinyes o l’escarola.

Les fruites exòtiques com els mangos, els litxis, o les cireres mantindran el preu de l’any passat. Per contra, la pinya, un dels productes més demandats, baixarà de preu per primer cop en els darrers anys. Ho farà un 10% respecte el passat Nadal i un 20% respecte fa dos anys. Baixaran encara més, a l’entorn d’un 50%, els cítrics. 

Entre els productes que pugen destaca el raïm, que s'encarirà entre un 20% i un 30% respecte l'any passat per les males collites a Itàlia i el sud de França.

Pel que fa a l’aviram, el mercat central preveu comercialitzar uns 18.000 unitats (120 tones de producte), un 20% més que l’any anterior.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive