Quanta aigua cal beure al dia?
Quanta aigua cal beure al dia?

Paula Saez

Arriba la calor: la quantitat d'aigua necessària i com hidratar-nos

Us oferim una sèrie de consells per mantenir-nos hidratats a l’estiu, a més d’esmentar quanta aigua necessitem beure cada dia.

Estem al mes de juny i la calor ja ha arribat.  Poc a poc es va estenent per tot el país i hi ha territoris en els que ja arribem fins a 35º durant el dia. L’estiu s’apropa i també el temps de platja, piscina i gaudir de diversos plans a l’exterior. Tot i això, és imprescindible que ens cuidem més que en cap altra època de l’any del sol i ens protegim correctament. Però no hem de cuidar-nos només la pell, sinó que ens hem d’assegurar de mantenir-nos hidratats i beure suficient aigua al dia perquè el nostre cos funcioni correctament. A continuació us donem totes les claus que heu de conèixer al respecte, per fer les coses bé i gaudir al màxim de l’estiu i el temps calorós.   

Quanta aigua hem de beure cada dia

No hi ha una quantitat fixa d’aigua que hem de beure al dia, avalada per científics experts, però sí que tenim la norma popular (que de ben segur heu sentit algun cop a la vostra família o colla) de que lo ideal es beure dos litres d’aigua al dia. Això es tradueix en vuit gots d’uns 240 ml diaris, que es poden complementar per altres begudes hidratants com el té, els refrescos o els batuts (no serveixen, en aquest cas, les begudes alcohòliques ni el cafè, ja que deshidraten en certa mesura). És molt més recomanable tenir una ampolla gran d’aigua a prop i beure d’ella sempre que sigui possible. D’aquesta forma ens assegurarem de beure de forma regular i constant a mesura que el dia avanci i no només per acompanyar els àpats. 

Perills de no hidratar-nos correctament

La llista de perills als que podem sotmetre el nostre cos en cas de no hidratar-nos de forma adient és ben llarga. Es tracta d’un tema seriós al que sovint no parem suficient atenció, per la qual cosa hem de prendre mesures per solucionar-ho quant abans millor. Aquí us deixem amb algunes advertències del que ens pot passar si no ens hidratem bé i després ja passem als consells per assolir aquesta hidratació de forma satisfactòria:

 • Tenir una sensació de fatiga
 • Baixa la nostra pressió arterial
 • Disminueix la nostra funció cognitiva
 • Es redueix la humitat de la nostra pell i aquesta s’asseca fins al punt en el que es poden produir ferides.
 • Pot causar restrenyiment.

Trucs per mantenir-nos hidratats

 1. Tenir sempre una ampolla d’aigua a prop: a la feina, per casa, al costat del llit...la nostra ampolla d’aigua (millor que sigui d'acer inoxidable que de plàstic), és la nostra aliada i ens ha d’acompanyar en tot moment.
 2. No esperar a tenir set per beure aigua: tot i que a vegades ens sembli que no necessitem beure, el nostre cos agrairà que li donem aigua de forma regular, constant i en petites quantitats al llarg del dia.
 3. Menjar aliments rics en aigua: com fruites, verdures i hortalisses.
 4. Evitar beure una gran quantitat d’alcohol i begudes de gas: ja que ens poden deshidratar en major mesura i suposar un risc per la nostra salut.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive