La crema solar, vital a l'estiu. Foto: iStock
La crema solar, vital a l'estiu. Foto: iStock

Redacció

Com aplicar correctament la crema protectora del sol

La crema protectora cal aplicar-la correctament en ple estiu. Tots els detalls.

La crema protectora és un dels nostres millors aliats de cara a l’estiu.  El sol impera durant aquesta època, i els diferents tipus de radiació que emeten són danyins per a la pell. Per això, cal prendre mesures de prevenció, constants i recurrents per poder evitar problemes greus relacionats amb cremades de la pell. Hi ha molts mites i llegendes sobre l’ús de la crema protectora solar, però la forma d’aplicació és força senzilla i cal seguir-la sense oblidar condicionants que passen per alts. Ho repassem.

Com s’aplica la crema solar?

Cal aplicar-la 30 minuts abans d’exposar-se al sol, i això significa no només si anem a la platja o a la piscina, també si sortim al carrer. De fet, parts sensibles del cos com pot ser la cara i els braços cal protegir-los inclús si la nostra intenció és anar per zones a l’ombra. En contra del que es pot pensar, la protecció també és necessària encara que l’exposició no sigui directa.

Cada quan s’ha de tornar a aplicar?

Cada dues hores, si ens trobem a l’estiu o si la pell ho necessita. En aquest sentit, és important recalcar que inclús les cremes de protecció solar que són resistents a l’aigua s’han de reaplicar un cop es surt de l’aigua, per seguretat.

Quina protecció és recomanable?

Normalment els experts indiquen que cal una protecció mínim 30 per a persones adultes i mínim de 50 per als infants, sent aquesta també recomanable per a totes les edats. Això es deu a que normalment l’aplicació de la crema no arriba ni a la quarta part del que es recomana, pel que una protecció inferior pot no ser suficient.

Em posaré moreno amb aquesta protecció tant elevada?

Un dels mites és pensar que no et pots bronzejar si tens una protecció elevada. És cert que el factor de protecció elevat tarda més a l’hora de guanyar color a la pell, però no ho impedeix perquè no existeix cap protector total. A més, els experts indiquen que el bronzejat amb una protecció elevada dura més temps i és més uniforme.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive