aloe vera
aloe vera

Àloe vera, usos que cal conèixer

L’àloe vera és una planta medicinal molt popular que es pot utilitzar amb una finalitat cosmètica o bé per a tractar ferides; us ho expliquem al detall.

L’Àloe Vera és una planta utilitzada principalment amb finalitats medicinals i cosmètiques. El seu origen és bastant incert, ja que tot i que es creu que procedeix d'algun país àrab, ha acabat expandint-se a tot el món degut a la seva capacitat per créixer sense excessives cures en regions subtropicals o de clima temperat. No obstant això, el seu hàbitat ideal és el de zones caloroses i desèrtiques, amb temperatures sempre per sobre dels zero graus. Un exemple és l’illa de Lanzarote, on es poden trobar fins i tot museus dedicats a l’àloe vera.

En concret, és el suc que aquesta planta té dins de les seves fulles el que conté nombroses vitamines, minerals i altres components que poden ser utilitzats per a la cura de la pell i per a diferents tractaments amb els quals millorar la salut del nostre organisme. A continuació us expliquem alguns d’aquests usos que cal conèixer per a poder incorporar l’àloe vera a la nostra farmaciola particular.

Per a què serveix l’àloe vera?

Tal i com hem esmentat, l’àloe vera serveix per a un bon número de tractaments, tant cosmètics com medicinals. Per a començar, si la fem servir en format de crema, sabó o bé de gel podem emprar-la per a mantenir la nostra pell neta i cuidada. De fet, l'ús més popular és per al tractament de l’acne. Aquesta planta mil·lenària permet regenerar els teixits des de l'interior cap a l'exterior, absorbint l'excés de greix ocasionat per l'obstrucció dels porus de la pell. Degut a les seves propietats astringents i bacterianes, és ideal per a poder netejar en profunditat la pell de la cara i així mantenir-la suau i amb un aspecte jove.

De la mateixa manera, també podem emprar l’àloe per a aconseguir una sensació 'alleujament i frescor després de l’afaitat, a més de tenir en compte que també regenera i cicatritza ràpidament. Per aquest mateix motiu, podem emprar suc o càpsules d’àloe vera per a tractar diferents tipus de ferides com aftes, talls, cicatrius i inflamacions produïdes per qualsevol tipus de caiguda, cop o torcedura. Concretament, una torçada o esquinç es pot alleujar amb l’aplicació d’una crema especial d’àloe vera, ja que a causa dels enzims que conté posseeix un fort efecte sedant i permet penetrar de forma ràpida i profunda a les zona afectada.

A banda, per una qüestió estètica, podem fer ús de xampús, gels o mascaretes per a tractar el cabell, ja que l’àloe vera conté més de 20 minerals i vitamines que ajuden a l'acceleració del seu creixement, a més de rejovenir els fol·licles capil·lars, nodrir el cuir cabellut i ajudar a recuperar la brillantor del cabell sec. Tornant a la pell però mantenint-nos en el pla estètic, podem emprar un gel d'àloe vera natural que redueix eficaçment la cel·lulitis. No obstant això, aquesta planta no és un remei infal·lible, ja que cal combinar-la amb exercici, ingestió d'aigua i dieta equilibrada.

Abans d’acabar cal esmentar que a més dels usos medicinals i cosmètics, la planta també és aprofitada com a element decoratiu i ornamental a molts espais privats i públics, no només per l'atractiva presència que ofereix, sinó també per l’aroma característic que transmeten les seves fulles.

Font: Aloe Plus Lanzarote

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive