Depilació a l'estiu, consells i recomanacions
Depilació a l'estiu, consells i recomanacions

Paula Saez

Recomanacions per una bona depilació durant l'estiu

Us oferim una sèrie de consells i recomanacions per aconseguir una bona depilació a casa durant l’estiu i poder cuidar la nostra pell.

L’estiu és l’època més calorosa de l’any i per tant hem d’anar amb cura per evitar problemes com els cops de calor. A més, degut a portar roba curta i més fresca, molts i moltes de nosaltres voldrem depilar-nos per lluir cames, braços i altres zones llises i sense pèls. Tot i que aquest estiu de 2020 sigui més estrany que la resta per les seqüeles i efectes que està causant el COVID-19, encara podem gaudir en certa mesura de les nostres vacances. A continuació us expliquem una sèrie de trucs i us oferim consells per poder depilar-nos a casa sense cap problema i evitar que la pell pateixi.

Recomanacions per a una bona depilació

Per començar, cal esmentar que no és necessari que ens depilem si no volem ni ho necessitem, sinó que podem deixar les nostres cames i altres zones piloses al natural i sense alterar-les si així ho desitgem. Un cop dit això, si realment volem depilar-nos hem de considerar una sèrie de pautes importants. Durant l’estiu, el nostre cos està més exposat que mai a agents externs com el sol, el clor de les piscines o l'aigua de la mar, motiu pel qual hem de prendre certes precaucions per abans, durant i després de la depilació:

  • Abans de la depilació: és important que la zona de pell que anem a depilar estigui neta i seca, sense rastres de cremes o olis corporals (ja que aquests impedeixen que la cera, en cas de fer-ho amb aquest mètode, s'adhereixi bé a la pell i que el pèl surti a la primera). El moment i hora més indicat per a fer-ho és després de la dutxa de la nit (amb aigua tíbia per a que els porus de la pell estiguin més dilatats). Per suposat, hem d’evitar depilar una zona que presenti ferides, rascades o irritacions i si la longitud del pèl es de més de 0,5cm és recomanable retallar-lo una mica abans amb unes tisores (deixant-lo en uns 2 mm).
  • Durant la depilació: si ens fem les cames, és recomana començar des de la part inferior del genoll i baixar fins al turmell, aplicant la tira de cera de dalt a baix, en direcció a el creixement del pèl. Quant a les engonals, hem d’evitar que hi hagi plecs (tensant suaument la zona a l'hora d'aplicar la tira). En el cas de les axil·les, ja que és una zona en la que el pèl tendeix a créixer en dues direccions, cal eliminar-lo en dos passos seguint cadascuna de les orientacions. Per últim, si ens referim als braços, hem d’aplicar petites capes de cera des de dins cap a fora, seguint la direcció del creixement del pèl i retirar la cera tirant cap amunt, tensant la pell cap al costat oposat a l'estirada.
  • Després de la depilació: un cop que traguem la cera, pressionem la zona i apliquem aigua freda per calmar i refrescar la pell. En general, emprar cera calenta per a la depilació ens garanteix una pell sense borrissol per una quantitat considerable de temps que pot arribar fins a les quatre setmanes. Si necessitem depilar-nos amb més freqüència, és necessari esperar un mínim de 72 hores entre sessió i sessió.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive