La mel.
La mel.

Alguns remeis que es poden fer amb la mel

La mel natural ens aporta molts beneficis i per aquí els repassem, a més d’esmentar alguns dels remeis casolans que es poden fer amb ella.

Ja sabeu que menjar bé i de forma equilibrada és essencial per poder mantenir-nos sans i forts amb l’objectiu de tenir les defenses ben altes. Tot i això, en ocasions és inevitable caure malalts i sobretot en aquesta època hivernal en la que encara ens trobem.

Goles irritades, refredats, grips...la llista és ben llarga però per sort els remeis també. Ja siguin medicines o bé remeis naturals i casolans, tenim una amplia varietat de possibilitats quan patim una afecció lleu que es pot curar fàcilment. A continuació ens centrem en aquells remeis que s’elaboren amb mel, un ingredient natural amb molts beneficis.

Beneficis de la mel

  • Aporta energia: per la quantitat de sucres naturals que conté, ajuda a promoure la producció d’energia en el cos de forma ràpida sense la necessitat de recórrer a sucres refinats, no tan sans per al nostre organisme. A més, el sabor de la mel va molt bé per endolcir diverses begudes com la llet o el té.
  • Efecte prebiòtic: posseeix fructooligosacàrids, que tenen la capacitat d'estimular el creixement de bacteris bons per a la flora intestinal.
  • Redueix el colesterol dolent: diversos estudis apunten a que la mel redueix el colesterol LDL (dolent) i augmenta el colesterol HDL (bo).
  • Rica en antioxidants: conté àcids fenòlics, flavonoides, àcids orgànics, enzims i aminoàcids i per aquest motiu té un efecte antioxidant molt positiu per al funcionament del nostre cor. També redueix els nivells de triglicèrids, un tipus de greix que pot resultar perillós per a algunes persones.
  • Rica en nutrients: conté minerals, vitamines enzims, compostos bioactius i més. No aporta greix ni fibra, però si ens brinda sucres com glucosa i fructosa.

Remeis que es poden fer amb la mel

Més enllà dels beneficis esmentats, la mel també es pot emprar com a protecció i tractament per a la pell, ja que fa una acció antiinflamatòria i antibacteriana. D’aquesta forma, entre els seus efectes trobem el de protegir les ferides exposades a una infecció i el d’estimular la formació dels teixits promovent la seva cicatrització. Degut als components del pròpoli, s’estimula la protecció de la pell dels efectes dels raigs UV del sol. Per aconseguir aquest efecte trobem la mel com a component de cremes, mascaretes facials, capil·lars o protectors solars.

També ens ajuda a cuidar el nostre sistema digestiu, per la qual cosa acompanyar una infusió o té natural amb una mica de mel és ideal per poder prevenir i sentir alleugeriment davant diversos problemes estomacals. Prendre una culleradeta de mel pot ser igualment ideal per reduir el mal de gola quan el patim i no està relacionat amb una infecció (que requereix antibiòtic), sinó amb la irritació pròpia de la temporada freda de l’any o relacionada amb les al·lèrgies.  Xarops, infusions o com a acompanyant en una beguda calenta, la mel aporta un toc dolç i ens pot ajudar en més d’una ocasió. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive