Beneficis per a la pell.
Beneficis per a la pell.

Paula Saez

Oli argó, una de les últimes tendències en bellesa a la pell

Us expliquem els principals beneficis i usos que té per a la pell i el cabell l’ús de l’oli argó, una de les tendències en bellesa més de moda últimament.

Conegut com a l’or del desert, l’oli argó és un producte comestible i cosmètic que s’obté a partir d’un procés d'assecatge dels fruits de l'arbre d'Argó (Argania spinosa) exposats a el sol. En funció del tractament que se li dona es pot emprar com a guarniment, per cuinar, com a part dels aliments elaborats (inclús  es pot ingerir una culleradeta d'oli pur) o bé per nodrir la nostra pell i cabells. A continuació us expliquem tots els beneficis que té l’oli argó i les formes correctes d’usar-lo en el nostre dia a dia.

Què és l’oli argó?

Tal i com hem avançat, l’oli argó s’extrau a partir de l’assecament dels fruits del arbre amb el que comparteix nom, que es pot trobar als semi-deserts calcaris del sud-oest del Marroc. Un cop secs, s'extreu la llavor de l'ametlla manualment i es passa a premsar en fred. Això constitueix un procés mecànic absent de productes químics, una de les claus que el fan tan sa.

Quines son les propietats beneficioses per a la pell de l’oli argó?

Quant a les seves propietats, l'oli argó està constituït per un alt percentatge d'àcids grassos essencials (80%) i tocoferols (vitamina E), que conté antioxidants i facilita la conservació natural d’aquest oli. També conté beta-carotenoides, esqualè, fitosterols i es ric en gamma-tocoferol. El que hem de tenir més en compte és que per poder gaudir de totes aquestes propietats és necessari que l’oli sigui 100% pur, cosa que es pot comprovar per la seva olor suau, el seu tacte lleuger i el seu color daurat translúcid i no fosc.

A més, és important que contingui la garantia certificada de Ecocert. Aquesta es una norma creada pel propi organisme de certificació en el domini de l'entorn i professionals de la cosmètica que marca quan un producte està constituït com a mínim per un 95% d'ingredients vegetals naturals, un 10% d'ingredients orgànics i, com a màxim, per un 5% d'ingredients sintètics.

Oli argó: usos i beneficis per a la pell

  • Es pot emprar com a oli pur o com a part de la composició de productes dermo-farmacèutics, com cremes, sèrums, gels de bany, xampús o exfoliants.
  • És ideal com hidratant corporal, afavorint la restauració de el mantell hidrolipídic de la pell.
  • És apta per a pells grasses amb tendència acneica gracies a que l’oli no greixa i penetra fàcilment a la pell.
  • És antisèptic i antifúngic.
  • És cicatritzant, pel que és recomanable per ajudar a la cicatrització de cremades i ferides, així com per a la prevenció i disminució d'estries.
  • És ideal per eliminar i prevenir els signes de l'envelliment cutani. És a dir, actua com a producte antiedat, disminuint i prevenint l'aparició d'arrugues i aportant lluminositat, flexibilitat i suavitat a la cara.

Per a poder aplicar-lo correctament, tant en la pell de la cara com la del cos, cal aplicar unes gotes al palmell de la mà i posteriorment fer petits i suaus massatges sobre la zona indicada amb les puntes dels dits si es tracta d’una zona reduïda o amb la totalitat de la mà si parlem de zones amplies del cos o el propi cabell.

Font principal: Cuídate Plus

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive