Blanquejament dental: què és i quines contraindicacions té
Blanquejament dental: què és i quines contraindicacions té

Paula Saez

Blanquejament dental: què és, avantages i inconvenients

Lluir unes dents blanques i portar una bona higiene bucal ajudarà tant a la nostra salut com al nostre aspecte físic i estètic.

Mantenir una bona higiene bucal és essencial per poder evitar problemes relacionats amb les nostres dents que poden repercutir negativament a la nostra salut dental i també a la nostra butxaca. Tots sabem que les visites al dentista no solen sortir massa econòmiques, però tot i així és probable que hagis pensat alguna vegada en fer-te un blanquejament dental per tenir un somriure lluent i bonic. Si és així, per aquí us deixem amb tota la informació que heu de conèixer al respecte.

Què és el blanquejament dental?

És habitual que amb el pas del temps i per molt que cuidem les nostres dents acabem per tenir un color lleugerament groguenc al nostre somriure. Productes com el cafè, el té, els colorants alimentaris i per suposat el tabac acaben per afectar l’esmalt de les dents i el color blanc poc a poc es perd. El que es pretén assolir amb el blanquejament dental és canviar el to del color de les dents, deixant-les més blanques, lluminoses i retornar la brillantor natural de l'esmalt dental.

El procés de blanquejament dental professional consisteix en aplicar un producte determinat a les dents i posteriorment activar-lo mitjançant una làmpada especial. Per poder aconseguir un resultat més desitjable el tractament es combina amb una sèrie de passos addicionals que podem fer des de casa. Cal esmentar també que no totes les taques o enfosquiments dentals són eliminables o millorables a través del blanquejament dental, per la qual cosa poden requerir altres tipus de tractaments odontològics estètics.

Contradiccions i punts positius del blanquejament

Quant als punts negatius que podem patir amb aquest tractament, us els deixem a continuació:

  • Elevat preu: cada clínica té el seu propi preu per blanquejar les nostres dents, però normalment solen superar els 350€ de base si el volem complert i realment efectiu.
  • No dura per sempre: si pensàveu que amb un a sola sessió ja podreu lluir dents blanques durant molts anys sentim trencar aquesta idea. Una bona higiene bucal i manteniment de bons hàbits ens ajudarà a perllongar aquesta blancor, però és possible que amb el temps haguem de repetir el procediment si volem recuperar el blanc de les dents.
  • Sensibilitat dental després del tractament: aquest és un efecte temporal que es pot perllongar fins a una setmana després de realitzar el tractament. És variable en funció de cada pacient i no és crític, per la qual cosa podem fer vida normal tot i patir aquesta lleugera sensibilitat.

Si ens fixem en la part positiva, més enllà d’aconseguir el nostre objectiu de lluir unes dents blanques i boniques, també podem afegir el fet de que es tracta d’un procés senzill, ràpid (no dura més de 30 minuts) i indolor, un punt a agrair entre tant sofriment que podem patir en les nostres visites al dentista.

Abans de decidir-nos a fer un tractament de blanquejament dental és important obtenir un diagnòstic previ per assegurar-nos de que tot funciona correctament i no hi ha perill per a les nostres genives, teixits o dents. L’odontòleg decidirà quina tècnica és la més adient en funció de cada pacient, ja que el nostre cas pot ser especial i per aquest motiu necessitar un tractament diferent o més intensiu del que us hem explicat. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive