Revisions per una bona salut bucodental.
Notícies relacionades
Revisions per una bona salut bucodental.

El manteniment, clau per una bona salut dental

Clínica Dental Doctora Nogueras explica tots els avantatges de cuidar de la boca abans que faci mal.

Visitar el dentista perquè alguna cosa no va bé. Fer una primera visita i després, el tractament que pertoqui. Per molts, aquí acaba el procés de cures bucodentals fins que alguna cosa torni a anar malament. I la realitat és totalment diferent: seguir un manteniment periòdic de la situació de la teva boca és clau per poder evitar mals majors, intervencions més costoses i dolors que es podrien haver evitat. Clínica Dental Doctora Nogueras explica per què fer un seguiment de la teva salut bucodental, a la llarga, és la millor estratègia.

Són molts els contratemps que es poden evitar amb visites periòdiques al dentista. Si després d'una higiene no ens tornem a preocupar per la nostra boca fins que les genives sagnen, això pot comportar problemes més greus. Per això, fer una higiene semestral o anual, el dentista sempre et recomanarà segons la sensibilitat i tipus de boca, permet que tinguem la boca sanejada de forma periòdica i que aquestes neteges, a més, siguin molt més suaus perquè no permetem que s'acumuli el sarro més del compte.

Aquest exemple n'és un, però n'hi ha molts més. Una revisió cada sis mesos o cada any sense que ens faci mal res és clau per poder identificar a temps algunes càries que avui no fan mal però demà poden ser molt més profundes, per veure si els implants o corones es mantenen en un bon estat (no només el que veiem per fora, sinó sobretot a nivell intern), etc. Tot això acaba sent beneficiós per al pacient, perquè es podran fer intervencions molt menys invasives amb aquesta prevenció.

Una tasca a casa per a prevenir

Tot i que les visites periòdiques són necessàries, també ho és que treballem la salut bucodental des de casa. La bona higiene bucal diària, expliquen des de Nogueras, es basa en rentar-se les dents un mínim de tres cops al dia -tot i que es recomana que es faci sempre que es mengi o es begui alguna cosa-, fer servir fil dental per teure tota aquella brutícia a la que no pot arribar el raspall de dents i també colutoris una vegada al dia.

De cara a la prevenció de càries, també és important evitar un excés de dolços a la nostra dieta, sobretot entre àpats perquè no acostumem a raspallar-nos les dents i generen més bacteris del compte. Tot això permetrà evitar problemes de masticació, dolors innecessaris i pèrdues de peces de la boca que poden generar futures maloclusions dentals, entre d'altres contratemps.

Sobre la manera òptima de raspallar-se les dents, unes recomanacions:

  • Raspalleu la cara externa (la que es veu) de totes les dents des de la geniva cap a la dent.
  • Raspalleu la superfície trituradora (que és la que mastega els aliments) movent el raspall horitzontalment, de davant cap enrere i a l'inrevés.
  • Subjecteu el mànec del raspall verticalment i raspalleu la cara interna de totes les dents des de la geniva cap a la dent.
  • Un cop acabat el raspallat, glopegeu amb una mica d'aigua.

Clínica Doctora Nogueras són especialistes en salut bucodental per a tota la família i destaquen pel seu tracte proper i personalitzat per a totes les edats. Tota la informació aquí.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive