Un diumenge per conèixer, cuidar i menjar a les Cinc Sènies. Foto: R.Gallofré
Un diumenge per conèixer, cuidar i menjar a les Cinc Sènies. Foto: R.Gallofré

Un diumenge per conèixer, cuidar i menjar a les Cinc Sènies

La Feixa organitza la primera jornada de promoció de la cuina ecològica popular i col·lectiva que li va valdre el Premi FEM Mataró

De la relació entre les Cinc Sènies i Mataró se n’ha escrit quasi més que no pas se n’ha fet. Més teoria que pràctica. La Feixa, el supermercat cooperatiu de Mataró, engega aquest 2023 un projecte que contribueix a invertirper complet la situació. La iniciativa comença diumenge i obre a tota la ciutadania la possibilitat de conèixer, cuidar i estimar el gran espai agrari de la capital del Maresme. I d’acabar-hi menjant calçots!

El que comença aquest diumenge a la Sènia Viva (Camí de les Vinyes d’en Sumells 90) és un projecte de llarg recorregut. La Feixa va guanyar un dels Premis FEM Mataró 2030 precisament per proposar tota una sèrie d’activitats al voltant de com la cuina ecològica popular i col·lectiva pot ser importat per a la cohesió social. I aquest diumenge s’estrena amb el primer episodi. Obert a tothom, d’entrada lliure. Una experiència al camp a cinc minuts de l’entrada a les Cinc Sènies.

La d’aquest diumenge serà una Jornada de Voluntariat Ambiental que acabarà amb una Calçotada Popular. I que pretén sumar el màxim de persones en aquesta experiència participativa per valorar, cuidar i estimar un espai com aquest.

Les activitats

  • De 9 a 13h. Restauració d’una bassa agrícola per a la biodiversitat.
  • A les 13:30h. Xerrada ‘Basses per a la biodiversitat i agroecologia’.
  • A les 14.30h. Calçotada popular (3,5 euros la ració)

Durant la jornada: 

  • Actuacions musicals en directe
  • Dansa
  • Circ
  • Exposicions d’art
photo1675267526
El cartell de la jornada

El projecte de la Feixa


A través d’11 esdeveniments repartits per tots els barris de Mataró, la Feixa vol posar en pràctica la cuina comunitària ecològica i de proximitat. Aquest projecte vol donar resposta a la crisi climàtica i energètica que afecta especialment el sistema agroalimentari imperant actualment. Donat el gran increment del cost de l’energia i en conseqüència dels preus dels aliments que consumim, volen aplicar solucions col·laboratives i innovadores a nivell social per tal d’adaptar-se a i mitigar els efectes del canvi climàtic. A través d’un element tant important com oblidat actualment com és la cuina, aquest projecte es presenta com una proposta cohesionadora que per una banda busca millorar els nivells de salut mental i física de les persones i, a la vegada, sensibilitzar sobre el nostre entorn agrícola i natural i el seu teixit associatiu i cooperatiu.

Aquest projecte de cuina col·lectiva neix per donar resposta a reptes importants de la ciutat: enfortiment de la cohesió social i de la convivència als barris, impuls cap a la sobirania alimentària així com del comerç de proximitat i de la pagesia local tot promovent l’empoderament comunitari i participació activa de la ciutadania i reconeixem la diversitat cultural de Mataró.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive