running
running

Com evitar el dolor de cames quan corres

Què pots fer si et fan mal les cames quan surts a córrer? Ho detallem en aquest article.

L’aparició del dolor a les cames quan corres, o una estona després de la pràctica esportiva, és una manifestació freqüent en esportistes que practiquen aquesta disciplina atlètica. També pot ser un motiu per tirar la tovallola i pensar que això de córrer no està fet per a tu. Però no et rendeixis tan fàcilment... abans, llegeix els següents paràgrafs.

Si les cames et fan mal és símptoma que alguna cosa no va bé. De causes n’hi poden haver moltes: una mala tècnica, una trepitjada incorrecta, un moviment desmesurat dels braços, un desajust muscular, una sobrecàrrega, un calçat inapropiat, la presència d’una lesió antiga, la falta de mobilitat articular, etcètera.

I per identificar la causa del dolor, un element fonamental és determinar en quin moment apareix. És a dir, si es manifesta ja a l'inici de la cursa, en el transcurs de la mateixa o bé si el dolor molesta després d'acabar l'entrenament. També és important determinar si el dolor apareix pujant o baixant pendents o bé quan es corre en pla. Un altre element clau és la descripció del dolor. Determinar si es tracta d'un dolor punxant o bé puntual, que apareix en un determinat moment i per alguna circumstància i després desapareix.

Si es determina la causa del dolor és més senzill trobar una solució, però en línies generals podríem definir la següent ruta. És possible que així puguem acabar amb les molèsties:

  • Establir una planificació correcta dels entrenaments, i en la qual una progressió adequada és una pauta fonamental.
  • L'entrenament ha d'incloure sessions de treball de força i flexibilitat, amb exercicis per a les cames però també, i això és molt important, per al core. Sense una zona abdominal forta és molt més probable que apareguin lesions i dolor en altres zones del cos.
  • Respectar els dies de descans. No sempre és fàcil saber quants dies cal descansar perquè depèn de l'activitat i de la forma física de cada persona, però sí que cal tenir molt present que el descans és importantíssim.
  • Saber escoltar el cos. Si notes que quan sobrepasses els 5 quilòmetres de distància apareix dolor, segurament has de reduir la cursa a 4,5 quilòmetres.
  • Fes un escalfament adequat previ a cada sessió i també finalitza amb un temps d'estiraments.

Si el dolor persisteix és important consultar a un fisioterapeuta, que ens ajudarà en la seva identificació i en la recerca de solucions.

Font: cuidateplus.marca.com i doctora Margarita Alonso.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive