Europa pot gaudir de calçotades gràcies a un mataroní
Europa pot gaudir de calçotades gràcies a un mataroní

Europa pot gaudir de calçotades gràcies a un mataroní

9 anys de la primera, Julià Delós segueix organitzant grans calçotades a Amsterdam i venent packs per fer-ne per tot Europa amb cebes mataronines

Si promovés una idea se li podria dir predicador. Si fos l’enviat d’una religió, missioner o apòstol. Però el mataroní Julià Delós als Països Baixos no fa proselitisme de cap advocació ni discurs: ell promou els calçots. Fa anys que insisteix en una idea: al nord d’Europa han de conèixer i viure tot el que passa en una calçotada. El menjar i també les relacions que generen.

La cultura de 'fer calçotades' s'està estenent per Europa de la mà del mataroní Julià Delós, fundador de lacalcotada.com. Amb el seu projecte, pretén estendre aquesta tradició catalana a altres països, i ja ho està fent als Països Baixos,on hi resideix des de fa deu anys.

En Julià organitza calçotades multitudinàries a ciutats com Amsterdam o Einhoven. Per les properes setmanes té una llista de sis calçotades confirmades. I en totes elles, el calçot que serveix ve de Mataró. A aquestes trobades solen anar-hi catalans que viuen a l'estranger i troben a faltar poder celebrar calçotades, però també holandesos i estrangers que s'animen a provar aquesta 'barbacoa vegana' que s'està posant de moda.

Julià Delós,. l'home de la calçotada

Julià Delós,. l'home de la calçotada


Influencers convidats

A la darrera calçotada que es va celebrar a Amsterdam abans de Nadal, hi va assistir la Júlia Riera, la qual amb el seu compte d'Instagram @dailycatalan on hi té més de 50.000 seguidors, va fer difusió d'aquest esdeveniment. Aquest diumenge 22 de gener se celebrava una nova calçotada a Amsterdam, on l'influencer i comunicador català Long Lixue també s'hi ha sumat.

A més de les calçotades, també prepara packs de calçots perquè la gent els pugui fer a casa. Els packs es poden comprar a través de la web lacalcotada.com/ i estan disponibles amb salsa romesco, porró, etc.

"El somni que em motiva és portar amor a través de cebes, fer alguna cosa que faci feliç a la gent. El calçot és felicitat i alegria, i això s'ha de compartir", explica Delós.

Com van néixer aquestes calçotades?

L'any 2014, mentre en Julià feia un doctorat a Eindhoven, va organitzar una calçotada per celebrar el seu aniversari. Havien de ser 5 persones i al final van acabar sent un centenar. Des de llavors va començar a organitzar puntualment calçotades, ja que la gent li demanava. A poc a poc ha anat professionalitzant aquests esdeveniments i actualment té una llista de properes calçotades a diferents punts d'Holanda

 Julià Delos amb l'influencer Long Li Xue
 Julià Delos amb l'influencer Long Li Xue

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive