El wok, de moda.
El wok, de moda.

Paula Croft

Com ha revifat la cuina xinesa: dels restaurants als woks

Us expliquem el motiu pel qual la cuina xinesa s’ha posat tant de moda darrerament, tant en el cas dels restaurants com en el dels woks i bufets lliures

En els darrers anys i en un gran número de ciutats, han proliferat multitud de restaurants de bufet lliure asiàtic o xinès específicament, en els quals la paraula Wok sol aparèixer d'alguna manera. La majoria solen oferir una àmplia oferta de plats que van des dels clàssics dels restaurants xinesos (com a rotllets de primavera, tallarines o pollastre a la llimona) fins al sushi i teppanyaki, és a dir, carn, peix, marisc o verdures que preparen a una planxa d'acer.

Degut a la seva considerable oferta i al preu reduït que solen presentar, suposen una opció que molts de nosaltres triem a l’hora de decidir el lloc on sopar fora. A continuació, us expliquem els seus punts positius i negatius principals per poder disposar de la informació necessària a l’hora de triar entre un restaurant xinès, un italià, un americà o un japonès, per exemple.

Principals punts a favor i en contra dels restaurants, bufets i woks de cuina xinesa

  • El preu: pot canviar molt en funció de cada restaurant, però en el cas dels bufets normalment la majoria tenen un preu molt similar que oscil·la entre els 10€ al migdia i al voltant de 13€ a la nit i en dies festius. Per aquest preu podem menjar tot el que el vulguem, però cal tenir en compte que la beguda no està inclosa i no sol ser barata, sent aquest el punt que fa que el dinar o sopar ens pugui sortir més car. Si parlem de restaurants també dependrà en gran mesura del tipus de local escollit, però en general el tema del preu reduït és una de les raons principals per les que la cuina xinesa s’ha posat tant de moda.
  • La quantitat: tal i com hem dit abans, podrem menjar tot el que vulguem. Com passa en el cas de la resta de bufets, és una opció atractiva per aquells que busquen menjar molt i tastar una mica de cada tipus de plat en comptes de demanar-ne tan sols un o dos.
  • La grandària del local: si el local és gran significa que estan preparats per rebre més clientela i, per tant, disposen de més varietat de plats per oferir. Inclús podrem trobar zones del bufet on serveixin plats internacionals, per si de cas hi anem en família i els petits de la casa no volen deixar al seu paladar experimentar tal i com sí ho volem fer nosaltres.
  • La clientela: tot i que podem pensar el contrari, la millor hora per anar a dinar a un bufet lliure és quan estigui ple a vessar (sense arribar a la saturació excessiva, és clar), perquè això garantirà que el menjar s'acabarà i serà reposat ràpidament, de manera que la possibilitat de trobar-nos amb algun plat que porti hores a la safata es redueix i la majoria acabarà de sortir de la cuina.

En definitiva, és fàcil entendre els motius pels quals la cuina xinesa ha revifat i s’ha posat tant de moda en els darrers anys. Tot i així, com podreu extreure dels punts a mode de resum presentats, podrem escollir una o altra opció en funció del que estem buscant. Si volem una oferta variada i a bon preu: un bufet o wok és la millor opció mentre que si busquem tastar la cuina xinesa de qualitat haurem de decidir-nos per un restaurant ben valorat.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive