Fira d'atraccions de Mataró. Foto: R.Gallofré
Fira d'atraccions de Mataró. Foto: R.Gallofré

La Fira ja ha arribat a Mataró i durarà un dia més

Haver mogut el ‘dilluns de Fira’ per les eleccions dona una jornada més de propina per la Fira, que compta amb 130 atraccions i casetes

És una de les cinc fires més grans de Catalunya

Els mataronins de pro ja prou que ho saben: si plou a aquesta època de l’any és que ja ve la Fira. I tal dit, tal fet. Fidel a la tradició meteorològica de la mateixa manera que és fidel a la Pentacosta encara que enguany hagin desplaçat el festiu del ‘Dilluns de Fira’ per no fer que encara voti menys gent de la que ho farà, a Mataró ha arribat la Fira. Ja està muntada. Ja està a punt. Divendres 26 de maig obre portes, dilluns 5 tancarà. Un dia de propina. Cap al Parc falta gent.

El nou Parc Central acull a partir d’aquest divendres una nova edició de la Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera, que ocupen una superfície de 9.000 m2. Es tracta d’una de les cinc fires més grans de Catalunya. Ocupa l’espai firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, al nou Parc Central.

A més a més de les atraccions clàssiques de sempre, com el tren de la bruixa o les pistes d’autos de xoc, hi ha dues atraccions que tornen l’Skylab i el Tagada.

Fira atraccions 2021. Foto: R.Gallofré
Fira atraccions 2021. Foto: R.Gallofré

Els horaris de la Fira de Mataró


 • La fira obrirà a les tardes a les 16.30 h, i els caps de setmana i festius també estarà oberta al matí.
 • La Fira estarà oberta divendres i vigílies festius fins a les 2
 • El dimecres 31 de maig fins a les 24 h
 • La resta de dies, fins a les 23 h.
 • Enguany la Fira comptarà amb un dia més, ja que el dilluns festiu s’ha traslladat al 5 de juny.

Dimecres, més barat


Dimecres 31 de maig se celebrarà un dia amb promocions especials, iniciativa emmarcada en el conveni de col·laboració que signen anualment l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions. Durant aquesta jornada, s’aplicaran descomptes del 50% en el preu dels tiquets de les atraccions.

Fira Inclusiva

Dimecres 31 de maig –en aquest cas durant el matí, de 10.30 a 12.30 h-, la fira d’atraccions obrirà en exclusiva als infants i joves amb diversitat funcional de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats. Els centres participants són l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació Maresme.

El dia 27 de mai se celebrarà la jornada sense música i sorolls (de 12 a 13 h) per a persones amb hipersensibilitat sensorial.


Fireta de Primavera i zona de bars


La Fireta de Primavera, ubicada al passeig de la Ciutadania del parc, aplega 25 expositors, amb una variada oferta d’artesania i articles de regal. És aquella fira que abans es batejava i es coneixia com ‘els hippies’, denominació que ha anat caient en desús. Però segur que encara farà olor d’encens…

Aquell entrepà de bacallà únic de la Fira de Mataró
Aquell entrepà de bacallà únic de la Fira de Mataró

 

Zona de bars i actuacions musicals

Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central. Hi haurà vuit bars i restaurants, que obriran els divendres i vigílies de festius fins a les 2 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h. 

Aquest any s’amplia la programació musical mantenint les tradicionals havaneres amb el grup Barca de Mitjana el dimecres 31 de maig, a la pista central. Dimarts 30 de maig sonarà el duet format per Maria Lamata & Armando Erenas; dijous 1 de juny, sentirem Tangerine trio i divendres 2 de juny serà el torn de Jazz&Fusion Quartet amb Enric Serras, Oriol Roquer, Xabi Oró i Pau Aguilar. Aquests concerts se celebraran entre Marisqueria Barbena i Bacallà Barbena, promotors d’aquestes actuacions.

Aparcar a prop de la Fira

Els aparcaments públics de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta allargaran els seus horaris per adaptar-se a la Fira.

Els dies en què es preveu més afluència de públic, els festius i vigílies de festiu, si cal i és necessari quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossén Jacint Verdaguer, sense afectar la sortida de vehicles de l’aparcament.

 • Les fires disposen d’un punt d’assistència sanitària ubicat a la plaça de la Música. 
 • La Fira està organitzada pel Servei de Promoció de Ciutat i Comerç de l'Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i província.
   

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive