Fira d'atraccions de Mataró. Foto: R.Gallofré
Fira d'atraccions de Mataró. Foto: R.Gallofré

Les eleccions municipals allargaran un dia més la Fira

Mataró, com Barcelona i altres municipis, no farà coincidir el dilluns festiu amb la Segona Pasqua per no desincentivar la participació a les eleccions

Els mataronins tindran l'any que ve 11 dies de Fira i no 10 com és habitual. Un dia de més per gaudir de la cita amb les atraccions i la zona de restauració gràcies a les eleccions municipals. La raó cal trobar-la en l’acord de ciutats que celebren la Segona Pasqua de desplaçar el festiu una setmana per no pertorbar la participació en els comicis.

Mirant el calendari del 2023, la Pentacosta o Pasqua Granada se celebrarà el 28 de maig. Segons mana la tradició, doncs, la Fira s’hauria d’obrir el divendres 26 i tancar el diumenge 4. No serà així, perquè el dilluns 5 de juny hi haurà un onzè dia de Fira al Parc Central i Parc Nou de Mataró. La raó, que el festiu local no es farà coincidir amb la Segona Pasqua sinó que salta una setmana. El pont, doncs, serà el que tancarà i no el que obrirà la Fira.

Les eleccions municipals allargaran un dia més la Fira
Les eleccions municipals allargaran un dia més la Fira


L’acord pres en Ple Municipal a Mataró s’adiu amb el que han fet Barcelona i altres municipis. Com que la data de les eleccions municipals ve estipulada per llei pel quart diumenge de maig (l'any que ve, el dia 28), de no haver desplaçat el festiu local els comicis haurien coincidit amb un pont. Això hauria pogut restar participació

L’acord d’ajornar una setmana el festiu i desvincular-lo de la Pentacosta és a efectes de permetre la major participació possible en les eleccions municipals. De retruc i per benefici dels que els agrada la Fira, el 2023 tindran un dia més, 11. De divendres a dilluns de l’altra setmana. Una propina de Fira. 

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive