Fira d'atraccions de Mataró. Foto: R.Gallofré
Fira d'atraccions de Mataró. Foto: R.Gallofré

Les eleccions municipals allargaran un dia més la Fira

Mataró, com Barcelona i altres municipis, no farà coincidir el dilluns festiu amb la Segona Pasqua per no desincentivar la participació a les eleccions

Els mataronins tindran l'any que ve 11 dies de Fira i no 10 com és habitual. Un dia de més per gaudir de la cita amb les atraccions i la zona de restauració gràcies a les eleccions municipals. La raó cal trobar-la en l’acord de ciutats que celebren la Segona Pasqua de desplaçar el festiu una setmana per no pertorbar la participació en els comicis.

Mirant el calendari del 2023, la Pentacosta o Pasqua Granada se celebrarà el 28 de maig. Segons mana la tradició, doncs, la Fira s’hauria d’obrir el divendres 26 i tancar el diumenge 4. No serà així, perquè el dilluns 5 de juny hi haurà un onzè dia de Fira al Parc Central i Parc Nou de Mataró. La raó, que el festiu local no es farà coincidir amb la Segona Pasqua sinó que salta una setmana. El pont, doncs, serà el que tancarà i no el que obrirà la Fira.

Les eleccions municipals allargaran un dia més la Fira
Les eleccions municipals allargaran un dia més la Fira


L’acord pres en Ple Municipal a Mataró s’adiu amb el que han fet Barcelona i altres municipis. Com que la data de les eleccions municipals ve estipulada per llei pel quart diumenge de maig (l'any que ve, el dia 28), de no haver desplaçat el festiu local els comicis haurien coincidit amb un pont. Això hauria pogut restar participació

L’acord d’ajornar una setmana el festiu i desvincular-lo de la Pentacosta és a efectes de permetre la major participació possible en les eleccions municipals. De retruc i per benefici dels que els agrada la Fira, el 2023 tindran un dia més, 11. De divendres a dilluns de l’altra setmana. Una propina de Fira. 

Comentaris (5)

Francisco Fa 1 any
Hace dias que intento inscribirme en su semanario. No hay manera. Dicen que me envían un enlace a mi e-mail, y no lo recibo.
jau Fa 1 any
De fet tant és el dia que posin la festa. Jo no votaré mai més a aquesta colla de botiflers que només pensen en tenir el cul enganxat a la poltrona.
Mataroní empipat Fa 1 any
Els romans teníen pa i circ. Nosaltres només circ !
Fira Bote i festa gran Fa 1 any
Ho fan per la ressaca?
Xxx Fa 1 any
No podem ser diferents. Qui vulgui votar ja s'espavilarà per anar a votar. El dia gratuït no crec que sigui, apart de tal com van els preus veurem qui va a la fira.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive