La festa “petarda” que enganxa, els diumenges a Barcelona
La festa “petarda” que enganxa, els diumenges a Barcelona

La festa “petarda” que enganxa, els diumenges a Barcelona

Churros con Chocolate és la festa temàtica i LGTBI dels diumenges, un univers propi on es balla, es riu i es gaudeix amb l’excentricisme com a norma

La nit barcelonina no hi entén de cotilles ni de lògica setmanal. No se circumscriu a divendres, dissabtes i vigílies de festius. De fet molts cops les festes comencen quan és més tarda que no pas nit, però no falten excuses per tancar-se en una sala de discoteca i enviar la quotidianeïtat a fer punyetes. A la ciutat comtal cada dia pot ser una festa i és tan senzill com saber on adreçar-se.

Després de la lògica aturada de la Covid, quan ja es camina cap a la plena normalitat en agenda, locals i ambients, es pot ben considerar com a restablert el panorama dels ambients temàtics més reconeguts. I és en aquesta classificació que s’hi troba el que es defineix com a “la festa més petarda” i que no deixa de ser el club de referència pel públic LGTBI de tota Catalunya. Estem parlant de ‘Churros con chocolate’, la festa que posa literalment potes enlaire a la Sala Apolo els diumenges.

Si s’és recatat i tancat de mires és evident que ‘Churros con chocolate’ no és una opció. Per la Barcelona i la Catalunya desvergonyida, orgullosa i queer, anar a Churros és conquerir el darrer dia de la setmana per a la causa de la bogeria col·lectiva compartida. No és només entregar-se a l’univers referencial de l’ambient del col·lectiu, és deixar-se captivar per les motivacions temàtiques de cada convocatòria. No hi ha mai dos ‘Churros’ (els que hi van sempre en diuen directament ‘Churros’) iguals. Quan no és Carnaval resulta que és una festa de temàtica històrica, un dia de xou més americà o un homenatge a Raffaella Carrá.

L'Apolo, plena a vessar en un diumenge de Churros

L'Apolo, plena a vessar en un diumenge de Churros


Cal anar disfressat? No. Només n’hi ha prou amb ganes de passar-ho bé. Els Churros es fan a Barcelona de la mateixa manera que a Madrid. La Sala Apolo (el recinte musical i festiu més reverenciat de la capital catalana) obre diumenge a la tarda decorat, canviat, alegre. I sempre hi ha DJs Set i sessions de músiques cantables. Oconcerts. Performances, ballarins o ballarines, color. Molt de color.

Què és ser “petarda” per una festa? Doncs segurament els que no hagin fet cap a Churros con chocolate no ho saben. Però també val a dir que l’anomenada va a més. La pirotècnia sexual i afectiva sap quan i com explota. Amb nom d’esmorzar de diumenge.

Als Churros pot passar de tot

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive