Una edició anterior de la Col·lectiva Sant Lluc
Una edició anterior de la Col·lectiva Sant Lluc

Cugat Comas

La Col·lectiva, la ‘tornada a l’escola’ de l’art mataroní

Sant Lluc per l’Art inaugura la Col·lectiva d’Art 2023 aquest dijous 14 amb Pere Casanovas com a artista convidat

Setembre és mes de tornar-s’hi a posar, en molts sentits. Educativament, és sabut, comença el curs i de fet ja fa una setmana que els alumnes van a estudi. En esports, és temps d’inici de temporada i de posar-se en forma. A la feina, al setembre, tothom ja ha fet el seu ‘Sant tornem-hi’ i els artistes… tres quarts del mateix. No són estudiants, ni esportistes però per ells el setembre també té gust de retorn, de reinici. I a Mataró l’arrencada del curs artístic ja fa molts anys que té un nom i un format claríssims.

Aquest dijous 14 de setembre a l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro es pot ben dir que comença la nova temporada. S’hi inaugura la Col·lectiva d’Art 2023 de l’associació Sant Lluc per l’Art. La Col·lectiva és el punt de trobada, la gran festa major, l’ocasió que reuneix més artistes i públic. És l’aparador que recull les aportacions dels associats, és el termòmetre que marca el moment dels creadors locals. Per tot això, la Col·lectiva i la seva inauguració és una de les ocasions més subratllades del calendari artístic local. 

  • La inauguració de la "COL·LECTIVA D'ART 2023" tindrà lloc el proper dijous dia 14 de setembre de 2023, a les 18h, a l'Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro. 

Com recull la pròpia entitat de Sant Lluc per l’Art “la "Col·lectiva d’art" anual es converteix, com sempre es diu i s’ha anat fent al llarg de les seves setanta-set edicions, en una festa de retrobament del sector artístic de la ciutat. Esdevé, habitualment, l’inici de la temporada artística de Mataró”.

cartell col·lectiva 2023
cartell col·lectiva 2023

80 artistes i un convidat


La Col·lectiva d’aquest 2023 ha seleccionat obres de fins a 80 artistes i, per tant, és una de les mostres més nodrides i copioses de l’any. Cadascun d’aquests 80 noms, entre els que hi ha veterans il·lustres, noms clàssics, d’altres que despunten i també algun de força menys conegut, aporta una obra pictòrica o escultòrica. I l’Ateneu és el temple artístic que les acull a totes.

Pere Casanovas amb l'escultura memorial Covid19. Foto: R.Gallofré
Pere Casanovas amb l'escultura memorial Covid19. Foto: R.Gallofré

 

L’altra part especial de cada Col·lectiva, a més de la retrobada, és el protagonisme d’un creador convidat del que s’exposa obra i alhora se li ha un homenatge. Enguany l’artista convidat és Pere Casanovas, conegut com l’escultor d’escultors i figura central en l’escultura pública catalana i internacional contemporània; ens acosta al seu món interior amb una nova col·lecció de peces inèdites.
 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive