Pere Casanovas amb Antoni Tàpies, un dels grans artistes amb qui va col·laborar. Ca l'Arenas | FOTO: Antoni Bernad
Pere Casanovas amb Antoni Tàpies, un dels grans artistes amb qui va col·laborar. Ca l'Arenas | FOTO: Antoni Bernad

Ca l’Arenas mostra l’obra de l’artista Pere Casanovas

Al capdavant del seu taller a Mataró. Pere Casanovas figura central en l’escultura pública de l’art català

Pere Casanovas, al capdavant del seu taller d’escultura, ubicat a Mataró, ha estat una figura central en l’escultura pública de l’art català del darrer quart del segle XX. L’exposició “Pere Casanovas. Escultor i col·laborador d’artistes”, que es podrà veure a Ca l’Arenas centre d’Art del  Museu de Mataró del 24 d’abril al 31 d’octubre,  vol oferir l’oportunitat de descobrir l’obra més destacada de Casanovas, tant escultòrica, com gràfica i pictòrica, així com algunes de les obres dels artistes més destacats amb els quals va treballar.

El Museu de Mataró repassa la trajectòria artística de Pere Casanovas i la seva intensa col·laboració amb artistes tan significatius com Antoni Tàpies, Pablo Palazuelo, Antoni Llena, Frederic Amat, Perejaume o Josep Guinovart, entre d’altres. Un projecte expositiu que s’ha plantejat per donar a conèixer la trajectòria de Pere Casanovas i la rellevància de l’activitat desenvolupada pel seu taller.

La importància del seu taller

És un projecte expositiu que s’ha plantejat com una doble  possibilitat: donar a conèixer la trajectòria de Pere Casanovas, però també destacar la rellevància de l’activitat desenvolupada pel seu taller. “Pere Casanovas. Escultor i col·laborador d’artistes”,  una mostra que s’emmarca en el projecte Singulars (format per una comissió que proposa autors de destacada trajectòria) que repassa la trajectòria d’un artista de la ciutat. En aquests cas, per la particularitat del projecte i la participació d’obra d’altres artistes, han comptat amb la col·laboració de Manuel Guerrero, com a comissari, assagista i crític d’art.

L’exposició està formada per tres àmbits. En el primer, una àmplia cronologia mostra alguns dels fets més rellevants de la vida i de l’obra de Pere Casanovas. En el segon àmbit, a la galeria i el pati, es pot veure una selecció d’algunes obres  d’Antoni Tàpies, Joan Brossa, Moisès Villèlia, Josep Guinovart, Pablo Palazuelo, Miquel Navarro, Pep Duran, Rebbeca Horn, Sergi Aguilar, Jana Sterbak, Antoni Llena, Perejaume i Frederic Amat que testimonien la seva col·laboració i amistat amb nombrosos artistes. Finalment, al tercer àmbit, al primer pis, es pot contemplar el seu treball més personal: una tria dels seus dibuixos, pintures i escultures.

Durant els mesos que durarà la mostra es realitzaran algunes activitats, visites dinamitzades i recursos educatius per al públic escolar. 

“Pere Casanovas. Escultor i col·laborador d’artistes”

  •  Del 24 d’abril al 31 d’octubre
  •  Ca l’Arenas (c/ Argentona, 64)
  •  Preu: gratuït

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive