3 de 9 dels Capgrossos a Santa Maria, l'Aniversari. Foto: Capgrossos
3 de 9 dels Capgrossos a Santa Maria, l'Aniversari. Foto: Capgrossos

Els Capgrossos se citen amb els castells de 9 a Mataró

Primera diada de màxim compromís, diumenge a Santa Maria: poden arribar fins i tot quatre estrenes

Aquest diumenge, sent el primer de juny, vol dir que hi ha castells a Mataró. Ja fa anys que els Capgrossos s’han fet forts en aquesta data per celebrar el seu Aniversari i també fa temps que saben que si hi ha altres ocasions i places on es poden permetre anar de rebaixes, a casa i aquest cop no. L’Aniversari exigeix, l’Aniversari fa examen. La primera nota de tall de la temporada passa per aquest diumenge i els de la camisa blava són els primers que tenen ganes de posar-se exigents amb ells mateixos.

  • La Diada d’Aniversari dels Capgrossos és diumenge, 2 de juny, a les 12h a la Plaça de Santa Maria
  • Acompanyaran a plaça les colles Xiquets de Reus i Marrecs de Salt.
  • Els Capgrossos fan una crida a la màxima assistència i ajuda a les pinyes, tant a plaça com al darrer assaig abans de l’Aniversari.
  • L’assaig d’Aniversari, el definitiu per definir els objectius de la diada, és divendres 31 a les 21h al local de la colla.

L’inici de temporada dels Capgrossos ha estat bo i presenta la torre de 8 descarregada a Gràcia com a trumfo més destacat. A partir d’aquí s’han anat cuinant a foc més o menys viu al local d’assaig una sèrie d’objectius castellers que poden entrar en cartera de la diada de diumenge o fer-ho en algunes de les següents setmanes. La tècnica que dirigeix el cap de colla Víctor Payerol té diverses cartes per jugar sabent que diumenge, a Santa Maria, tan sols disposa de tres rondes de castells i una de pilars.

Fins a quatre estrenes enllaçades?

El ventall dels Capgrossos comprèn diferents objectius i podria arribar a plantejar-se fins a quatre estrenes enllaçades, fer un castell nou a cada ronda, quelcom que no és massa habitual. Amb la torre de 8 amb folre a la recàmera, els de la camisa blava es fixen sobretot amb un possible assalt als castells de 9, que de forma històrica sempre han procurat d’estrenar en aquesta cita. El 3 de 9 amb folre porta més hores d’assaig però el 4 de 9 folrat ha deixat bones sensacions. El darrer assaig decidirà i podria donar el vistiplau a tots dos ‘nous’.

Acompanyant-los, hi ha el 5 de 8 (que juntament amb el 3 i el 4 farien una hipotètica Tripleta Màgica, que és la millor diada feta mai en un Aniversari) i també el 7 de 8, castell que fa temps que no es veu amb la camisa capgrossa i que també s’ha treballat a consciència. Dos castells de 9, dos dels dits de 8 i mig i la torre de 8 per a tres rondes de castells i, a l’hora dels pilars, si la cosa ha anat bé i promet podria arribar el pilar de 6, que sempre depèn del context. 

Fa pinta d’Aniversari dels que es recorden. A veure què surt al desembolicar. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive