Quan hi ha torre de 8 a Gràcia és que venen els millors Capgrossos. Foto: A. Conesa
Quan hi ha torre de 8 a Gràcia és que venen els millors Capgrossos. Foto: A. Conesa

Quan hi ha torre de 8 a Gràcia és que venen els millors Capgrossos

Brillant passa endavant dels Capgrossos, que despatxen el primer folre de la temporada i no volen parar amb les estrenes

La temporada castellera pot ser, en els seus primers mesos, com quan comences un àlbum de cromos que, com que tot el que et surti és ‘falti’, fins al cap d’uns dies no saps ben bé quins són els exemplars més valiosos de tenir i més costosos de trobar. Després de les primeres pàgines i sobres, els Capgrossos van arribar diumenge a Gràcia que sol ser un examen parcial (ara en diuen proves de competència)l a pocs assajos de l’examen important, que és l’Aniversari del juny. De la vila en van tornar contents com un gínjol: l’àlbum té estrena i llueix maca i simptomàtica.

Fer la torre de 8 a Gràcia, com van fer els Capgrossos, sempre sol ser mostra de bon averany. Un indici d’aquells que es va bé, extrem del que per altra banda es dubtava poc. Anar de folres al maig és com trobar fruita vermella aviat, que pot ser dolça o massa àcida. Però quan hi ha torre de 8 a Gràcia és que venen els millors Capgrossos. Van caure-hi, de torre de 8, el 2015 i aquell any va ser un via crucis. La van fer el 2016 i va ser un any clau pel desvetllament de gamma extra. La van descarregar el 2017 i van brodar la temporada més granada i hi van tornar el 2018, i la cosa també va anar prou bé. Des de llavors que no s’hi havia pogut tornar, a enlairar la torre allà, davant d’aquella torre i la seva coneguda campana. 

Consistència capgrossa

La torre de 8 va ser el castell del segon torn pels Capgrossos, cosa que fa notícia i s’endú el titular però és que el 3 de 8 d’entrada va mostrar, potser, el millor aspecte de l’any. Tenint en compte la inèrcia i el calendari, a l’estructura li queden tres setmanes d’assaig per demanar torn de folrar-se i si acaba fent el tomb i sumant quilòmetres, el 3 de 9 sembla fixe a la travessa de l’Aniversari (2 de juny, plaça de Santa Maria de Mataró). La torre, al darrera, va ser bona. Un xic incòmoda després de traspassar, si es vol, per allò que és la primera, però molt consistent, en la línia dels Capgrossos. També el 4 va anar en paràmetres similars: no va ser pulcre però no va tenir rugositats. Per la situació vigent, el de 9 amb folre també ha de ser objectiu per l’Aniversari. Vinga sobres que l’àlbum té fam.

I precisament més cromos, més estrenes, és el que volen els Capgrossos sense treva. A banda dels dos castells de 9, es treballa a assaig amb el 5 i sobretot un 7 de 8 que fa precisament set anys que no es veu pintat de blau. Són anys de recerca, és un cromo amb aquest valor. Bellvei, poble diminut però de la zona històrica, és dissabte el topònim de l’actuació. Última abans de l’Aniversari. Pot quedar-hi bé.

La diada de Gràcia

L’Aniversari dels Castellers de Gràcia va tornar a ser una demostració de com ha de ser una diada amb quatre colles: amb ritme i bon nivell. Els locals van fer bona clàssica però van desmuntar el 7 de 8, el millor de la Jove de Tarragona va ser el pilar de 6 després de la clàssica i els Nens del Vendrell van reservar el 4 de 8 però van rodar estructures que els han de donar el seu millor any dels darrers cursos. 

27è Aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia

 • Castellers de la Vila de Gràcia: 3de8, (id)7de8, tde7, 4de8
 • Capgrossos de Mataró: 3de8, tde8f, 4de8
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de8, 4de8, 2de7, pde6
 • Nens del Vendrell: 3de7, 7de7, 4de7
   

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive