Dos detinguts pel segrest a la urbanització Les Sureres de Mataró. Foto: Ajuntament de Mataró
Notícies relacionades
Dos detinguts pel segrest a la urbanització Les Sureres de Mataró. Foto: Ajuntament de Mataró

Els veïns de Les Sureres posen el crit al cel per les ocupacions

Alguns veïns de la urbanització mataronina s’han agrupat per fer patrulles: "La policia ens diu que no poden fer res"

Els veïns de la urbanització de Les Sureres de Mataró han dit prou i aquest dissabte, dia 6, promouran una manifestació per denunciar la situació d'inseguretat que viuen, vinculada sobretot a les ocupacions de diverses cases de la zona. La concentració tindrà lloc a les 16:30h a la rotonda de la Benzinera a tocar del Mataró Parc amb el lema “Contra la inseguretat i les okupacions a la Urbanització Les Sureres”.

Els veïns afectats assenyalen que hi ha moltes cases a la urbanització que estan ocupades. "Ja fa uns nou anys que patim aquesta problemàtica, que va a més", afirmen les fonts consultades, que han estat testimonis de casos de tota mena. "Uns ocupes van venir fins i tot amb plaques solars per instal·lar-se. També hi ha cases amb plantacions de marihuana, i una d'elles es va incendiar", afirmen. 

Els veïns s'han organitzat en patrulles veïnals per intentar controlar l'activitat delinqüencial

Els veïns tenen localitzades almenys dues màfies que es dediquen a l'ocupació de cases per després vendre'n les claus a famílies. "Els veiem rondant amb els seus vehicles per les urbanitzacions, sabem qui són", afirmen. Se centren en immobles buits, però també expliquen hi ha hagut el cas d'una casa que estava en procés d'embargament a la qual la seva propietària legítima no hi ha pogut tornar a entrar a recuperar les seves pertinences perquè els ocupants li ho impedeixen. 

Els residents asseguren que la policia es mostra impotent malgrat conèixer els fets delictius

Davant de tot plegat, diversos residents han organitzat patrulles veïnals per intantar controlar la situació, i han mantingut reunions amb els cossos policials per transmetre'ls tota aquesta informació. "La policia ens diu que sap perfectament qui són tots aquests individus, però que no hi poden fer res", lamenten els veïns, que consideren que el mal estat de conservació de la urbanització contribueix a la manca de seguretat. "Transmet un estat de deixadesa que convida els delinqüents, i els carrers estan tan destrossats que la policia no ve a patrullar-hi perquè el paviment els destrossa els vehicles", asseguren els residents. 

Reurbanització i clavegueram endarrerits

La urbanització acumula dècades d'abandonament, segons afirmen els propis residents. L'Ajuntament té previst instal·lar-hi xarxa de clavegueram per part de l'Ajuntament, i també inclourà la pavimentació dels carrers, nova senyalització i mobiliari urbà, i que es finançarà en un 90% amb contribucions dels veïns. El projecte es va signar l'any 2021 però les obres no començaran fins al 2024. 

Comentaris (20)

Margatriz Fa 4 mesos
Us haig de dir que aquesta notícia apart de sensacionalista, no és del tot certa. La policia de Mataró no s'ha negat mai a pujar quan se'ls ha demanat, tot i les limitacions a nivell de mitjans que hi tenen. Hem de conscients que l'ocupació és un problema que ens trobem a tots els barris de Mataró i les màfies utilitzen sempre immobles de bancs per a ocupar. Us demano que abans de publicar una notícia de tanta actualitat informativa contrasteu totes les opinions i sigueu més rigorosos
Jo Vilagrà Fa 4 mesos
El problema de les ocupacions és general a totes les grans ciutats. A sobre els polítics no tenen prou coratge per endurir les lleis i així ens va. Mataró està molt, molt i molt malmesa per les ocupacions de vivendes, però són vivendes, crec que gairebé sempre, propietat dels bancs
Àngel Pi Fa 4 mesos
D'aquesta notícia NO tot és cert. Sí que ho és que els carrers estan descuidats i en mal estat, però la Policia no és cert que no hi vagi i menys que sigui per no destrossar-se els cotxes. Els veïns hi viuen des de fa dècades i no estan tots sense cotxe o amb 4x4. Tampoc és cert que la persona a qui van ocupar la casa estigués "en procés de desocupació" si no que hi ha una sentència ferma en contra d'ella. Li han okupat una vivenda que ella tenia okupada abans.
Hay que votar a vox Fa 4 mesos
Esto solo lo arregla vox, ahora votar a psc o erc
Pepet Fa 4 mesos
No ho entenc. Es fa una urbanitzacio, que no es una cosa improvitzada i logicament planificada per l,Ajuntament, i resulta que tot el manteniment ha d,anar a carrec dels residents com si fos una cosa privada. Vaja gracia. No m,estranya que faci decades que estigui deixada com esta. Tant guai que era, amb esglessia i tot i akell bar amb el jardi darrera en el que s,havia fet revetlles de sant Joan. Feia gust pujar un diumenge al migdia a fer el vermut i disfrutar de la vista. Quina llastima.
Trist pel futur Fa 4 mesos
M'agradarà veure resultats a Premià on l'alcalde va contractar els Desokupes
Ramon Fa 4 mesos
Ay que llamar al grupo"Desokupa" y ya vereis como en 2 días os okupas estan ala calle sin protestar.
Montserrat Fa 4 mesos
Si es finançarà en un 90% amb la contribució dels veïns, què cony pagarà l'ajuntament? El 10% restant? Si acostuma a ser el que s'embutxaquen de les obres... i ahir lo dejo.
Isabel Fa 4 mesos
Quina vergonya de país. La policia diu als veins que no hi pot fer res, i la feina la tenen que fer els veins fent patrulles vecinals per controlar la situació. Això és de jutjat de guardia.
juan Fa 4 mesos
està tota mataro deixada per culpa d'aquest alcalde però lo pitjor és que la oposició encapcelada per ERC son iguals o pitjors, de fet son els que ens llencen als catalans i als mataronins aquests ocupes que venen del Marroc

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive