Dos detinguts pel segrest a la urbanització Les Sureres de Mataró. Foto: Ajuntament de Mataró
Notícies relacionades
Dos detinguts pel segrest a la urbanització Les Sureres de Mataró. Foto: Ajuntament de Mataró

Els veïns de Les Sureres posen el crit al cel per les ocupacions

Alguns veïns de la urbanització mataronina s’han agrupat per fer patrulles: "La policia ens diu que no poden fer res"

Els veïns de la urbanització de Les Sureres de Mataró han dit prou i aquest dissabte, dia 6, promouran una manifestació per denunciar la situació d'inseguretat que viuen, vinculada sobretot a les ocupacions de diverses cases de la zona. La concentració tindrà lloc a les 16:30h a la rotonda de la Benzinera a tocar del Mataró Parc amb el lema “Contra la inseguretat i les okupacions a la Urbanització Les Sureres”.

Els veïns afectats assenyalen que hi ha moltes cases a la urbanització que estan ocupades. "Ja fa uns nou anys que patim aquesta problemàtica, que va a més", afirmen les fonts consultades, que han estat testimonis de casos de tota mena. "Uns ocupes van venir fins i tot amb plaques solars per instal·lar-se. També hi ha cases amb plantacions de marihuana, i una d'elles es va incendiar", afirmen. 

Els veïns s'han organitzat en patrulles veïnals per intentar controlar l'activitat delinqüencial

Els veïns tenen localitzades almenys dues màfies que es dediquen a l'ocupació de cases per després vendre'n les claus a famílies. "Els veiem rondant amb els seus vehicles per les urbanitzacions, sabem qui són", afirmen. Se centren en immobles buits, però també expliquen hi ha hagut el cas d'una casa que estava en procés d'embargament a la qual la seva propietària legítima no hi ha pogut tornar a entrar a recuperar les seves pertinences perquè els ocupants li ho impedeixen. 

Els residents asseguren que la policia es mostra impotent malgrat conèixer els fets delictius

Davant de tot plegat, diversos residents han organitzat patrulles veïnals per intantar controlar la situació, i han mantingut reunions amb els cossos policials per transmetre'ls tota aquesta informació. "La policia ens diu que sap perfectament qui són tots aquests individus, però que no hi poden fer res", lamenten els veïns, que consideren que el mal estat de conservació de la urbanització contribueix a la manca de seguretat. "Transmet un estat de deixadesa que convida els delinqüents, i els carrers estan tan destrossats que la policia no ve a patrullar-hi perquè el paviment els destrossa els vehicles", asseguren els residents. 

Reurbanització i clavegueram endarrerits

La urbanització acumula dècades d'abandonament, segons afirmen els propis residents. L'Ajuntament té previst instal·lar-hi xarxa de clavegueram per part de l'Ajuntament, i també inclourà la pavimentació dels carrers, nova senyalització i mobiliari urbà, i que es finançarà en un 90% amb contribucions dels veïns. El projecte es va signar l'any 2021 però les obres no començaran fins al 2024. 

Comentaris (21)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive