70 policies locals per evitar botellons durant Les Santes. Foto: R.Gallofré
70 policies locals per evitar botellons durant Les Santes. Foto: R.Gallofré

Només tres agents al darrer torn nocturn de la Policia Local, que es mante sota mínims

Cap agent s'ha ofert voluntari per al torn nocturn de dilluns a dimarts per cobrir els serveis mínims decretats per l'alcalde

L'Ajuntament de Mataró assegura que el darrer torn nocturn de la Policia Local, el de la nit i matinada de diumenge a dilluns, s'ha cobert. Però el consistori no facilita informació sobre el nombre d'efectius que ho han fet. Fonts del cos policial apunten a Capgros.com que tan sols tres policies (un caporal i dos agents) han treballat de 10 de la nit a 6 del matí. Una xifra que segueix sent del tot insuficient, segons les mateixes fonts, per garantir la seguretat en una ciutat de més de 125.000 habitants, i que de moment es manté en la línia de l'escandalosa situació viscuda durant el cap de setmana

L'alcalde, David Bote, ha signat aquest dimarts, dia 15, un decret per prendre mesures urgents davant l'absentisme laboral que va deixar sense cobrir els tres torns nocturns de divendres a diumenge. A través d'aquest decret l'alcalde ha demanat a la regidora de Seguretat, Anna Villarreal, que apliqui "els serveis mínims i la mobilització d'efectius entre torns i unitats que siguin necessaris per garantir el correcte funcionament del servei". També ha donat unes instruccions similars al cap de la Policia Local, Mateo Sánchez, perquè faci els moviments necessaris dins de la plantilla de cara a que els torns de nit no quedin del tot descoberts.

Cal veure quins efectes tenen, en la propera nit de dimarts a dimecres, aquests moviments. Però en el torn nocturn anterior de dilluns a dimarts, han estat molt minsos. Segons fonts del cos policial, tant ahir dilluns a la tarda com aquest dimarts al matí el propi Sánchez, junt amb el director de Seguretat Pública, Diego Fernández, ha demanat voluntaris entre la plantilla per cobrir el torn de nit en el lloc dels agents que estan de baixa, però no s'ha presentat ningú. Finalment, el torn de dilluns a dimarts s'ha cobert tant sols amb tres policies, una tercera part dels efectius assignats per l'Ajuntament. 

Policia Local de Mataró. Foto: R.Gallofré

Un vehicle de patrulla de la Policia Local de Mataró. Foto: R.Gallofré

Mentrestant, continuen les negociacions entre l'Ajuntament i la plantilla, representada pel sindicat SPL/CME, per reconduir la situació de conflicte obert que mantenen, tot i que ara mateix les postures estan molt allunyades. Està previst que aquest dimecres, dia 16, hi hagi una nova reunió entre les dues parts, on s'haurà de discutir de nou la distribució d'efectius de cara a reforçar el servei de policia ordinària i el patrullatge, que és la principal reivindicació sindical. Un conflicte totalment enquistat des de fa anys i que ha acabat derivant en l'acumulació de baixes i indisposicions d'aquests darrers dies, presumiblement una mesura de pressió per part de la plantilla malgrat que des del sindicat neguin que es tracti d'una acció coordinada. El consistori ja va apuntar, però, que el problema de l'absentisme a la Policia Local fa anys que els preocupa. 

El decret d'alcaldia signat aquest dimarts, d'altra banda, també insta a la continuïtat de la negociació col·lectiva mitjançant una nova convocatòria de la mesa negociadora sectorial de la Policia Local; i ordena l’inici de diligències preliminars amb caràcter d’informació reservada per dirimir si la manca d’efectius policials dels darrers dies pot comportar una depuració de responsabilitats.

 

 

.

Comentaris (10)

Marta Fa 9 mesos
Un ejemplo: a mediodia había un policia delante de un colegio del centro controlando presuntamente el trafico. No ha hecho nada de nada en los 20 minutos que he estado por allí. Es u hecho, no digo si gana mucho o poco, si trabaja mucho o poco. Es la realidad. supongo que a las 5 hará lo mismo con los que salen a esa hora.
jordi Fa 9 mesos
Algú diu que no demanen mes diners. Pregunta: si els hi augmentessin el sou un 10...20%, es tornaran a "trobar bé" o continuaran "malats" de tant en tant"? Si s'arregla amb diners, es que es un tema de diners. Conec molts funcionaris. La majoria no cambiaria de feina de cap manera. Es i serà un chollo sempre. No dic que no treballin, el que passa es que comparat amb feines dels no funcionaris i autonoms tenen moltes avantatges. Pluses, festes personals, hores extres, canvis de torn/horaris..
A. Tremendo Fa 9 mesos
Sres. de Cap Gros alguien me esta cambiando la frase por segunda vez ? Es muy extraño y sospechoso.
A. Tremendo Fa 9 mesos
En mi anterior escrito ha salido una frase extraña. En mi anterior escrito, quería decir, Policías Locales de Mataro no nos tomen por estúpidos cuando afirman que la abstención laboral no es una acción coordina. Sigan leyendo el anterior esctito.
A. Tremendo Fa 9 mesos
Policías Locales de Mataro, no nos tomen por estúpidos, cuando afirman que el absentismo no es una acción coordinada. En los tiempos que estamos sufriendo con la pandemia y los sanitarios están dando todo, incluso la vida, si, LA VIDA !!, estos impresentables privilegiados, haciendo huelga en esta situación de emergencia vital y económica, estos individuos sin escrúpulos ni dignidad ni ética, vivir para ver hasta donde hemos llegado. Tampoco me quiero olvidar de políticos adolescente
i quan parlem dels regidors? Fa 9 mesos
N'h ha que encara estem per conèixer qui son o que fan.. i això que diuen que treballa al 100% al'Ajuntament....
Exacte Fa 9 mesos
Totalmente, que hacen tanto regidor y oposición en ayuntamiento? Increíble tantos chupopteros para nada, incluidos asesores, ni se les oye hablar de todo esto y que salga Mataró en teles nacionales y ellos callados, solo se puede ser mala persona y olvidarte de tu ciudad que te paga
Bernat Fa 9 mesos
2.500 € al mes, 170 dies de festes més permisos, setmana sí setmana no de festa, hores extres a 30€, plusus de nit, de caps de setmana, de perilositat...i amb la que està caient una vaga per demanar diners o treballar menys. A veure si m'equivoco
A. Tremedo Fa 9 mesos
Juli, la respuesta que das, no se como encajarla, o sea, como según dices falta de personal y la respuesta es dejarnos sin policia ?. Estando en emergencia y los cacos robando y + en todos los barrios, incluso en el centro al lado del Ayuntamiento, con todo el atrevimientomieoo y sin ningún rubor, ni miedo, claro, sabiendo que quien nos tiene que defender están de baja "malitos". Tal vez lo ciudadanos tendríamos que organicar patrullas de autodefensa. Creo que no es mala idea.
Juli Fa 9 mesos
Bernat, no sé si saps llegir o si no has entés res del que està passant... que no es demanen més diners, ni millors condicions, que el que es demana és que hi hagi més efectius policials al torn de nit, per la teva seguretat i la de tots els mataronins i que el cap de la policía diu que amb tres agents a la nit ja n'hi ha suficient pels 125.000 habitants. Ho entens ara?
Maria Fa 9 mesos
D'on has tret que cobrin 2500€? Un agent normal no cobra això ni flipant, ja t'ho dic. Tampoc treballen setmana si, setmana no, el que alternen són els caps de setmana i les festes de Nadal (un any treballen Nadal i un any treballen Cap d'Any). No demanen més diners, demanen efectius, ja que la majoria de gent està fent Policia de Barri i queda coix el torn de nit perquè no hi ha gent suficient igual que no ho ha suficient gent per cobrir els altres torns tampoc.
jordi Fa 9 mesos
Funcionarios y políticos no respetan al resto de ciudadanos y se han convertido en parásitos de la sociedad
Alex Fa 9 mesos
És de vergonya! Hem de complir el confinament, però mentrestant hi ha individus que cremen cotxes pels carrers i la Policia on està? Ah! Que no està! Però no t'aparquis malament un moment que passen amb la càmara i et fan un book fotogràfic. Desprès diuen que la Policia no està per recaudar, si no per ajudar i vetllar per la seguretat. VERGONYA!!!! (I a més amb els nostres impostos...)
roberto rodrigo Fa 9 mesos
Lo de los funcionarios en este País no tiene nombre y ahora encima a pagarles horas extras.....que facil es regalar el dinero público sin pensar en el esfuerzo de los contribuyentes. Amén y a disfrutar de lo BOTEado
J N. A. Fa 9 mesos
No generalice... Le invito a conocer como estamos profesores, como están los servicios de la brigada, los funcionarios de los barrios, los de los centros juveniles... Verá que la película es otra. Pero si. Comparten la dejadez total

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive