La Policia Local de Mataró en una imatge d'arxiu.
La Policia Local de Mataró en una imatge d'arxiu.

Segona nit sense Policia Local a Mataró

Només dos agents s'han presentat a cobrir el torn nocturn de dissabte a diumenge, quedant-se a l'interior de la comissaria i fent atenció telefònica

La greu situació que es viu en els torns nocturns de la Policia Local de Mataró de moment dista de millorar. Si la nit de divendres a dissabte va quedar sense cobrir davant la presumpta indisposició sobtada de tots els agents destinats al torn, durant la passada nit de dissabte a diumenge tan sols hi ha hagut dos agents de servei, que s'han limitat a quedar-se a l'interior de la comissaria. La resta d'agents no s'hi han presentat. Per tant Mataró ha viscut, a la pràctica, una segona nit sense Policia Local, en ple conflicte laboral entre el cos i l'Ajuntament. 

Segons afirmen fonts de la Policia Local, entre les 22h de dissabte dia 12 i les 6 del matí de diumenge dia 13, tant sols dos agents han cobert el torn nocturn. Una xifra tan reduïda que els ha impedit fer res més que les tasques de custòdia de vigilància de l'edifici de Via Pública, al Camí de la Geganta, així com del dipòsit d'armes. Segons les mateixes fonts, també han fet atenció telefònica. 

Més enllà d'això, el cos policial ha hagut de derivar de nou els ciutadans amb incidències o denúncies als Mossos d'Esquadra i al 112. La manca d'efectius, fruit d'un nou cúmul d'indisposicions dels agents, ha fet impossible que la Policia Local pogués garantir qualsevol tasca vinculada a la seguretat del municipi. Aquestes, de nou, han recaigut en els Mossos, tal i com l'alcalde, David Bote, els va demanar divendres al vespre de cara a fer front al conflicte que es viu a la ciutat. La infradotació històrica d'agents de la Policia de la Generalitat al municipi fa pensar, en tot cas, que difícilment podran fer-ho amb garanties si la situació no es resol. 

Cartell a la comissaria de Policia Local de Mataró, aquesta passada nit

Cartell a la comissaria de Policia Local de Mataró, la nit de divendres a dissabte

L'Ajuntament va explicar que la situació viscuda la nit de divendres a dissabte no es va deure a un problema de manca de planificació, sinó al fet que tots els agents que havien d'exercir durant aquest torn van anunciar que patien "indisposicions" i no es van presentar a treballar. Quelcom que, tenint en compte el conflicte laboral existent en el si de la Policia Local, i el nul avenç de les negociacions amb l'Ajuntament, fa pensar en una vaga encoberta o una mesura de pressió de similars característiques per part dels agents. 

Fonts del consistori ho va definir com una situació "excepcional i imprevista" i ahir a la tarda van constatar que des de l'Ajuntament no se sabia què passaria amb el següent torn nocturn. La situació viscuda aquesta passada nit i matinada mostra que el problema, més enllà de ser puntual, pot anar per llarg i suposar una situació de risc molt greu per a la seguretat del municipi. Els torns de matí i tarda, però, de moment s'estan cobrint amb normalitat.

Policia Local. Foto: R.Gallofré

Imatge d'arxiu d'una junta local de seguretat. Foto: R.Gallofré

El conflicte entre la Policia Local i l'Ajuntament, que s'acumula des de fa anys però que s'ha agreujat en el darrer trimestre de 2020, es basa en el model policial de proximitat que vol aplicar l'Ajuntament, que potencia la Policia de Barri en detriment del servei ordinari, fins al punt que aquest últim, segons denuncien els agents i el sindicat SPL, està infradotat. Això, segons les mateixes fonts, posa en perill els agents, especialment en els torns nocturns i de cap de setmana. 

 

Comentaris (18)

MANEL Fa 2 anys
A banda de ser una situació molt i molt perillosa, com poden dir que els altres torns "se cubren con normalidad" Al menys pel centre i eixample practicament es inexistent la presència de les patrulles de la policia municipal. Si tenen problemes laborals, que els solucionin rapidament, pero algú s'imagina una ciutat de 120.000 habitants sense policia a la nit? per aixó es queixaba el sr. alcalde perque els mossos facin la seva feina. Calretat en quantitat d'efectius, per torns, quant de baix
Anju Fa 2 anys
Els policies que els tocava el torn de la nit del divendres, de sobte, s'han posat TOTS amb una "indisposició"; els que haurien de treballar al torn de la nit del dissabte també. Els mataronins ens quedem sin un servei bàsic. Suposo que haurà una investigació. Les vagues encobertes son covards i, a més, ens costa el diners al contribuidor. Depuració ja!!!
marta Fa 2 anys
Bote dimissió Jerez dimissió
pregunta a la foto Fa 2 anys
Massa càrrec polític del PSC a sous de 65 mil any. O això diu la web de transparència. A part de treballar per al partit, què tenen previst fer? Deixar morir el tema, com tot? perquè vostès gestionar, gestionar... no gens bé .
Jordi Fa 2 anys
I quan s' aixequi el toc de queda? Ja podem tremolar.
Pere Fa 2 anys
A los que hablan de "policía cobarde", qué han de hacer DOS únicos policías cuando van al la Plaza del Palau y se encuentran con 15 delincuentes PELIGROSOS Y REINCIDENTES? ¿se lían a palos? ¿cómo los detienen si son 2 contra quince? Se tienen que ir, que son personas como todos nosotros. Sin policías no se puede cubrir la seguridad de la ciudad. No están reclamando más diner¿Si la comisaría está cerrada... ¿dónde están los jefes intendente, inspectores y subinspectores... durmie
pepet Fa 2 anys
És lleig de collons fer una vaga encoberta en un servei bàsic com és la seguretat ciutadana. Si volen fer vaga que la notifiquin, s'acordin serveis mínims, la facin i deixin de cobrar el seu dia de feina per haver fet vaga. Però fer això és una falta de respecte a qui paga el seu salari (la ciutadania de Mataró) a la que haurien de servir i protegir...
Jaume Fa 2 anys
Quina vergonya de ciutat, tanta culpa té l'alcalde com la poca profesionalitat dels agents
Mar Fa 2 anys
No varen posar mes policies? On son?
pere Fa 2 anys
el problema que estem patint es pot agreujar ara que venen les festes de nadal, ya que el torn de barri fa el horari dels col.legis, o sigui que pasará ara que nomes travallará el torn ordinari. Responsables posseu vos les piles, esta en joc la seguretat de tots el ciutadans i la dels propis agents. bon nadal a tot hom i carbó als responsables-

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive