Dos agents de la Policia Local de Mataró, controlant les normatives Covid-19. Foto: R.Gallofré
Dos agents de la Policia Local de Mataró, controlant les normatives Covid-19. Foto: R.Gallofré

La Policia Local ha desatès més de 1.500 serveis durant el 2020

El cos policial mataroní exigeix més efectius en plena crisi amb l'Ajuntament; aquest passada nit només un agent ha cobert el torn nocturn

Per tercera nit consecutiva, Mataró no ha comptat amb Policia Local. Només un agent ha cobert el torn nocturn de 22 a 6h, entre diumenge 13 i dilluns 14 de desembre. El divendres passat no s'hi va presentar cap agent, i la nit de dissabte a diumenge tan sols dos policies van cobrir el torn. La resta van alegar problemes de salut sobtats, unes "indisposicions" que tot apunta que són una acció coordinada per pressionar l'Ajuntament. El comunicat fet públic ahir diumenge pel Sindicat SPL-CME posa encara més llenya al foc: afirma que la Policia Local ha deixat desatesos 1.578 serveis entre l'1 de gener i el 30 de novembre d'aquest 2020, per culpa de la manca d'efectius que asseguren que pateix el cos policial. 

Entre aquests més de 1.500 serveis, asseguren que s'han desatès qüestions com ara vigilàncies a places i carrers en horaris on es produeixen la majoria d'actes incívics, o problemes de seguretat ciutadana i viària. Tampoc s'ha pogut donar resposta, sempre segons el sindicat, a demandes ciutadanes per actes incívics (sorolls molestos per particulars i activitats, conflictivitat a places i parcs, consum d’alcohol i/o substàncies prohibides a llocs públics, infraccions en matèria d’animals domèstics. Baralles, incendis, ocupacions d'habitatges i locals, danys, robatoris... també són citats entre els serveis que la Policia no ha pogut cobrir durant aquest 2020. 

La plantilla de la Policia Local assegura que aquests serveis no atesos es donen en les franges horàries que denuncien que "no compten amb prou efectius", com ara les nits i els caps de setmana. Reiteren que no estan en contra del model policial de proximitat que vol aplicar l'Ajuntament, sinó en el repartiment d'efectius, que segons ells deixa sota mínims el servei de policia ordinària respecte a la de barri. Afirmen que no volen millores laborals ni econòmiques, sinó que l'Ajuntament augmenti la plantilla "amb els efectius que corresponen a la població de Mataró, poder donar un servei de qualitat a la ciutadania, que sigui digne i que no comporti deixar cap servei desatès". 

Incorporació dels 11 nous agents de la Policia Local de Mataró. Foto: Ajuntament

Incorporació dels 11 nous agents de la Policia Local de Mataró, aquest 2020. Foto: Ajuntament

El sindicat denuncia que en les franges horàries de 3 a 6 de la matinada només hi ha quatre agents quatre (dos dintre de la comissaria i dos de servei al carrer, és a dir, un sol vehicle patrulla), mentre que de 7.30h a 21h el promig és de 30 policies. Consideren que és una situació de "desproporció d’efectius sense cap justificació tècnic-policial i allunyada del que recomanaria el sentit comú". Respecte al que ha passat aquest cap de setmana amb els torns nocturns, es limiten a afirmar que "quatre agents s'han posat malalts". 

Davant de tot plegat, sol·liciten a l'alcalde, David Bote, que "doni les directrius corresponents per tal de donar una proporció dels efectius entre els dos models/serveis per tal de evitar els problemes de falta d’efectius a les franges horàries abans indicades i la resta d’inconvenients aquí expressats". L'Ajuntament té previst donar explicacions públiques sobre el conflicte en una roda de premsa aquest dilluns al matí. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive