Un desallotjament fet segons el nou protocol de l'Ajuntament, al barri de Cerdanyola. Foto: ACN
Un desallotjament fet segons el nou protocol de l'Ajuntament, al barri de Cerdanyola. Foto: ACN

Preocupa que els desallotjats de Cerdanyola tornin a ocupar altres immobles a Mataró

Més de mig centenar de residents a l'edifici de Jaume I han estat desnonats i l'Ajuntament intenta buscar alternatives habitacionals als empadronats a Mataró

Mataró ha aconseguit acabar amb l'ocupació més conflictiva que patia la ciutat amb el desallotjament de l'edifici situat al carrer Jaume I del barri de Cerdanyola, que s'ha dut a terme aquest dijous dia 16 al matí sense incidents. Un procés que va arrencar dilluns passat i que avui s'ha executat per ordre judicial, i que ha comportat que més de mig centenar de residents hagin abandonat l'edifici, per voluntat pròpia o per la força. La qüestió és: a on aniran tots els ocupes ara que s'han quedat sense sostre?

Els desnonats ocupaven uns 30 habitatges d'un bloc del carrer Jaume I

El mapa d'edificis ocupats a Mataró té molts punts vermells. Cap com el que es vivia fins aquest dijous al carrer Jaume I, ja que hi havia més de 30 habitatges ocupats per desenes de persones, (algunes d'elles de perfil molt conflictiu però també famílies amb infants petits i en situació de vulnerabilitat) en un bloc de pisos inacabat i que és propietat de la SAREB. Però hi ha altres focus de conflicte i es tem que els residents al bloc de Cerdanyola puguin desplaçar-s'hi o bé procedir a l'ocupació d'altres immobles buits a la ciutat. Les darreres estimacions de l'Ajuntament situen en més de 3.000 els habitatges buits que no estan al mercat a Mataró, propietat majoritàriament de grans tenidors o de bancs. 

foto 3675746

La policia, identificant els ocupes de l'edifici

L'Ajuntament ha de dotar d'alternatives d'habitatge a les persones amb padró a la ciutat

L'Ajuntament de Mataró està obligat a oferir alternatives habitacionals d'emergència a les persones empadronades a la ciutat que es queden sense sostre. Diversos dels ocupes que vivien al bloc de Cerdanyola, però no pas tots, estan al padró, i a tots ells se'ls ha intentat oferir assessorament des de Benestar Social. Dilluns passat la Policia Local va notificar a tots els residents que va trobar que havien d'abandonar el bloc perquè s'havia declarat inhabitable per part de l'Ajuntament (i perquè l'ordre judicial de desnonament era imminent). Llavors, es va derivar a 10 famílies a Benestar Social; set de les quals s'hi van presentar, tres d'elles van acceptar l’allotjament provisional ofert per l’Ajuntament, dues van renunciar-hi i dues més van marxar.

Més d'una cinquantena de persones sense sostre

Aquest dijous el consistori ha insistit en la mateixa línia d'oferir suport als ocupes desnonats que estan empadronats a Mataró. Tal i com diuen des del consistori, "Benestar Social ha mantingut l’operatiu per atendre les situacions de vulnerabilitat dels ocupants". La realitat, en tot cas, és que l'operació de desallotjament ha deixat sense sostre més d'una cinquantena de persones a les que difícilment el consistori trobarà un reallotjament immediat. Es tem, per tant, que els ocupes desallotjats aquest dijous puguin tornar a ocupar altres immobles en els pròxims dies.

Comentaris (15)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive