Policia Local de Mataró. Foto: R.Gallofré
Policia Local de Mataró. Foto: R.Gallofré

Un cúmul "d'indisposicions" ha deixat sense agents el torn de nit de la Policia Local

Segons l'Ajuntament cap dels policies s'ha presentat al torn de nit al·legant problemes de salut, quelcom que apunta a una mesura de pressió en ple conflicte laboral

L'Ajuntament de Mataró atribueix a un conflicte laboral, i no pas a un problema de manca de planificació, el fet que aquesta passada nit la Policia Local no hagi cobert el torn nocturn per manca d'efectius. Segons el consistori, tots els agents que havien d'exercir durant aquest torn s'han indisposat i no s'han presentat a treballar. El sindicat SPL/CME ha assegurat que només hi havia tres policies destinats al torn de 22 a 6h, però l'Ajuntament constata que eren força més, malgrat que no n'ha facilitat el número exacte. Tot apunta a que els policies s'han absentat de treballar com a mesura de pressió a l'Ajuntament en el marc de la seva reivindicació per comptar amb més agents al servei policial ordinari, malgrat que el consistori no ha volgut entrar a valorar aquesta possibilitat. 

Un cop van constatar no hi hauria cap efectiu de la Policia Local per al torn nocturn, davant l'encadenament de baixes o indisposicions dels agents que l'havien de cobrir, l'alcalde de Mataró, David Bote, i el cap del cos policial, Mateo Sánchez, van contactar ahir a la nit amb l'Àrea Bàsica Policial dels Mossos d'Esquadra a Mataró i amb el Director General de la Policia de Catalunya, Pere Ferrer. En els dos casos se'ls va traslladar la situació "excepcional i imprevista", tal i com la defineixen fonts municipals, i se'ls va demanar que Mossos d'Esquadra assumissin, de manera temporal, el control de la seguretat ciutadana al municipi. 

El torn de matí de la Policia Local d'aquest dissabte dia 12, segons apunten des del consistori, s'està duent a terme amb normalitat. L'Ajuntament reconeix, però, que no pot garantir que aquesta propera nit no es repeteixi el mateix problema que l'anterior, ja que no tenen manera de preveure aquestes absències sobtades al lloc de feina quan no es tracta de baixes mèdiques. Els funcionaris tenen fins a tres dies d'indisposició a l'any, pels quals poden faltar a la feina sense haver de presentar baixa mèdica. 

Cartell a la Policia Local de Mataró

Cartell a la Policia Local de Mataró, la nit passada

La situació viscuda la nit passada s'han produït en ple conflicte entre la plantilla de la Policia Local i l'Ajuntament, que ve de lluny però que ha esclatat aquesta tardor i que es basa en les divergències existents en la implementació del model policial de proximitat i el desplegament d'efectius entre la Policia de Barri i el servei ordinari. El consistori i el sindicat SPL/CME, que compta amb una amplíssima representació en el sí del cos policial mataroní, es troben en un procés de negociació i molt lluny, per ara, d'arribar a acords.

En un context com aquest, el més lògic és concloure que el seguit d'indisposicions encadenades que s'han produït en tots els agents destinats al torn de nit de l'11 al 12 de desembre és una mesura de protesta i de pressió. Un portaveu del sindicat SPL ha assegurat aquest dissabte que no sabien que aquesta situació es produiria i que els ha agafat per sorpresa, però ha afegit que no els estranyava tenint en compte les condicions laborals dels torns de nit i cap de setmana. L'Ajuntament, per la seva banda, s'ha limitat a exposar el fet de la coincidència d'indisposicions sobtades a la plantilla, deixant clar que són moltes més que les tres citades pel sindicat, però sense entrar a valorar si hi havia cap motiu al darrere.  

 

Comentaris (13)

Xavi Fa 1 any
Desde la ignorancia es fácil criticar. Cuando tienen que intervenir en reyertas con puñales e historias varias por las zonas jodidas de Mataró pocos les gustaría andar en sus zapatos. Hay una situación excepcional y tenemos el deber de ajustarnos a lo que hay y colaborar, pero esta volcada de mierda por parte de todos aquí en un foro es de niño rata. No sólo es inecesario sino inútil. Dejad de quejaros y enpatizar un poco ostia.
D Arranz Fa 1 any
Grandes profesionales desprotegiendo a los ciudadanos que les pagan. No los encontraremos a faltar. Cuando trabajan tampoco los vemos salvo en la puerta del Ayuntamiento. Felicito a los médicos que les dan la baja por su gran profesionalidad.
D Arranz Fa 1 any
Grandes profesionales, ya te digo. Bueno, no vienen a trabajar pero tampoco se nota porque, cuando trabajan, tampoco se les ve, salvo en la puerta del Ayuntamiento. Felicito a los médicos que les dan la baja por su profesionalidad.
Mataroní Fa 1 any
S'ha de saber que cada dia hi ha més de 30 agents de baixa laboral a una plantilla que no arriba als 170 agents.
Marta Fa 1 any
Si no les gusta su trabajo que lo dejen y ya pondrán a otros más capacitados. Son funcionarios y como tal, trabajan lo mínimo o un poco menos. Cada día les tengo más manía a los que viven de "trabajar· en el Ayuntamiento y los "indispuestos", pues... ni te digo. En mi empresa pasa esto y sanción al canto.
Fa anys que dura Fa 1 any
La policia municipal de Mataró fa molts anys que no treballa. Cap alcalde del PSC-PSOE no ha aconseguit fer-los treballar, i en el curt govern de quatre anys de CIU, ni l'alcalde Mora ni la regidora Núria Calpe no es varen atrevir a tocar-los.
roberto rodrigo Fa 1 any
Los funcionarios en España son unos parasitos que solo sirven para acumular trienios y rascarse la barriga....son una vergüenza para la sociedad . Los políticos van y vienen pero los funcionarios permanecen, son lo peor.
Anju Fa 1 any
Qué casualidad, se han puesto todos los del turno de noche enfermos y han dejado sin servicio al ciudadano. Me lo dicen o me lo cuentan.
Policia local Fa 1 any
Soy La poli local y les comunico que esta noche no ire al trabajo por indisposicion: "TENGO LA PEPI"
Manuel Castrojena Fa 1 any
También me dice que es cierto que tienen mucho trabajo y que los jefes los presionan mucho, pero que allí solo trabajan unos pocos, que hay algunos vividores que siempre tienen permisos y bajas, que si todos arrimaran el hombro no sería tan grave. En fin, espero que se arregle porque los ciudadanos no nos merecemos que nos abandonen por querer cobrar más o hacer menos.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive