Imatge d'arxiu d'un patinet elèctric
Notícies relacionades
Imatge d'arxiu d'un patinet elèctric

Un patinet elèctric atropella una vianant en fugir de la policia a Mataró

La dona va patir ferides lleus després de ser atropellada per l'usuari del patinet, que circulava sota els efectes de les drogues per la vorera a gran velocitat al carrer Fray Luis de Leon de Mataró

El conductor d'un patinet elèctric va ferir lleument una vianant a Mataró, després de fugir de la Policia Local, que l'havia volgut aturar per circular a gran velocitat per la vorera. Els fets van tenir lloc el passat divendres, dia 20 de gener, i els ha fet públic aquest dimecres la Policia Local

Segons ha informat el cos policial a través de les seves xarxes socials, els agents van intentar aturar l'usuari d'un Vehicle de Mobilitat Personal (VMP), perquè circulava per la vorera del carrer Fray Luis de León, al barri de l'Eixample, quelcom que està prohibit per l'ordenança de circulació de Mataró. A més, ho feia a una velocitat del tot inadequada.

El conductor del vehicle va fer cas omís a l'ordre dels policies i va donar-se a la fuga. Durant la fugida va colpejar una vianant que circulava per la vorera, provocant-li la caiguda i ferides lleus. Per aquest motiu, l'home apresat per la Policia Local i detingut per desobediència i resistència a l'autoritat, així com per un delicte de danys causats a la vianant i al vehicle policial. També és investigat per conduir sota els efectes de les drogues.

Augment de l'accidentalitat per patinets

La proliferació dels patinets elèctrics com a mode de transport urbà en els darrers anys ha motivat també un augment de l'accidentalitat on s'hi veuen involucrats aquests vehicles. Cal recordar que Mataró va tancar l'any 2022 amb un total de 627 denúncies contra conductors de patinets elèctrics i bicicletes, segons dades de l'Ajuntament. Es tracta d'un augment del 42% respecte el primer any en que es van començar a sancionar. L'any, a més, es va tancar amb 4 atropellaments provocats per patinets a la ciutat. 

La majoria de denúncies interposades són a patinets les més habituals són per anar 2 persones en en el vehicle, per circular per la vorera i per zones de vianants, per conduir sense casc o utilitzar el mòbil, entre altres. En tots els casos s'incomplia amb el que estableix l'ordenança de mobilitat de Mataró en aquest àmbit, que entre d'altres obliga els conductors d'aquests vehicles a circular per la calçada, a fer-ho amb casc i a ser major de 16 anys, entre d'altres. 

Comentaris (10)

jordi Fa 1 día
Amb ots els respectes,però mai he vist cap moro a cap curs de viabilitat. Hi encara que hi anesin, "son sus costumbres" i les normes sols son pels "locals"
Ignoren les normes? Fa 2 dies
No hi ha cap conductor de patinet ni de bicicleta que no sàpiga que no es pot anar per la vorera o per zones de vianants. No fan falta cursos. El que falta és que la policia local tingui ganes de treballar. Si s'hi posen, aviat s'acabarà aquests caos, però si segueixen com fins ara, tothom seguirà fent el que li doni la gana.
JUDAS Fa 2 dies
Habria que cogerle el patinete y tirarlo al camión de la basura, bien chafadito y al dueño dos "yo-yas".
Miquel Sanabriu Fa 2 dies
Nom i cognoms i nacionalitat del detingut? A no que no és famós...
jordi Fa 2 dies
Si un cotxe atropella a un ciclista, es cambien totes les lleis perque el conductor vagi a presó. Si un patinet/bici atropella a un peaton no passa res. Els conductos e VMP fan el que els rota, aquesta és la veritat. Amunt, avall, per l'acera i despres pel carrer en qualsevol direcció, pel pas de peaton, per devant de l'ajuntament...
Pepet Fa 3 dies
627 denúncies a l'any 2022. De què serveix el carril bici ? Els patinets haurien de portar una matricula per poder identificar-los. Si fan mal a un vianant o a un cotxe i es donen a la fuga, no els pots identificar de cap manera
Mataroní empipat Fa 3 dies
Fa temps que la gent es queixa dels VMP. El cas d'aquesta senyora ferida, bo i que lamentable, ha quedat en un ensurt greu. Cal una desgràcia de veritat perque la policia municipal es posi les piles???
Desídia de la policia local Fa 3 dies
El patinets elèctrics i les bicicletes circulen contra totes les normes per davant dels agents de la policia local, i aquests no els diuen res.El número de denúncies de l'any passat és ridícul. Els patinets, les bicicletes i les motos per les voreres i zones de vianants son un perill. ¿Quan pensa començar a treballar la policia local de Mataró?
I un altre cas aïllat Fa 3 dies
El tema dels patinets cal una regulació exhaustiva. Patim tots els usuaris del VTM per culpa del mateixos que els manipul·len, no respecten, van drogats... però paguem tots per culpa dels de sempre. Més mà dura per als incívics i delinqüents. Assegurança obligatòria, hores de formació en conducció vial i matrícula. Problema superat.
Miquel Fa 3 dies
Un "drogat" escribe el becari éste. Haber puesto un "putu-yonki" ya que estamos, jajjajajajjj. Un "drogadicte" no hubiera sido más correcto? Pregunto. Aunque bueno, utilizar bien el léxico quizás sea pedir demasiado para estos "periodistas"

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive