Ciclistes al passeig marítim. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Ciclistes al passeig marítim. Foto: R.Gallofré

Una setmana de setge a bicicletes i patinets elèctrics

Policies i Mossos controlaran aquesta setmana les conductes de risc en bicicletes i vehicles de mobilitat personal

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordinarà aquesta setmana amb policies locals i Mossos una campanya preventiva de conductes de risc dels conductors de bicicleta i de vehicles de mobilitat personal (VMP), en àmbit urbà i en carretera. En la darrera campanya d'aquestes característiques, al juliol del 2022, es van imposar 676 denúncies, 638 a ciclistes i 38 a altres usuaris. La majoria de les dels ciclistes van ser per circulació de risc (370) i per distraccions (268). Pel que fa als MVP, es van imposar 136 denúncies diàries. En concret, en una setmana es van fer 882 denúncies sobre patinets elèctrics i la majoria d'aquestes van ser per les condicions de circulació del vehicle (671) o pel cas elements i altres elements de protecció (142). 

Pel que fa a la nova campanya, en el cas dels ciclistes es controlaran intensament les distraccions, les circulacions de risc i els estacionaments indeguts, entre d'altres. També es vigilarà a la resta d'usuaris per si dificulten la mobilitat dels ciclistes, circulen pel carril bici o bé posen en risc els ciclistes. Pel que fa als VMP, l'objectiu és recordar i analitzar el compliment de la normativa, que els obliga per exemple el seu ús unipersonal i la impossibilitat de superar els 25 kilòmetres per hora.

A carretera, els Mossos vigilaran que no es facin avançaments a vehicles amb invasió de carril quan circulen ciclistes en sentit contrari i que s'utilitza l'enllumenat en túnels utilitzats per aquests conductors, entre d'altres infraccions.

L'SCT ha recordat també que els VMP no poden circular per travesseres, vies interurbanes o túnels urbans; tenen la circulació prohibida per voreres i zones de vianants i estan obligats a sotmetre's a les proves d'alcohol i drogues. Aquests conductors no poden utilitzar el mòbil ni auriculars durant la conducció, han de fer servir elements reflectors a la nit o amb poca visibilitat i és recomanable –obligatori en alguns municipis- portar casc. Els Mossos vigilaran també que aquests vehicles no poden circular per vies interurbanes.

Comentaris (12)

A Mataró? Fa 1 any
Ningú s'ho creu.
Susana Fa 1 any
Ja era hora! Es fa imposible anar per la vorera tranquilament o creuar un carrer sense risc de ser envestit per un patinet en sentit contrari del carrer.
Mataroní empipat Fa 1 any
Molt a l'estil del Sr. Bote: Poc, tard i malament. Poc perque es podría fer tot l'any, i no només una setmana a l'any. Tard perque es podría haver fet molt abans, no ara que venen eleccions i de cara a l'aparador. Malament perque bo i que es prohibeix als VMP circular per segons quins llocs, la veritat es que continuen circulant i ningú es allà per controlar.
Jaume Fa 1 any
Benvingut l'esforç per erradicar la conducta incívica i irresistible de ciclistes i patinets. Tant de bo serveixi per millorar i fer més humana la convivència, però el problema no es resoldrà amb multes i incautacions de vehicles; la solució passa inexorablement per l'educació. Malauradament els incívics són persones agressives que es canten de llur imbecilitat.
Una setmana, només? Fa 1 any
Si ni durant aquesta setmana no faran res. Com voleu que la policia local faci res, si no vol treballar?
Va, va! Fa 1 any
Faran una mica de comèdia durant una setmana, i la resta de l'any, Viva la Pepa!
Què fa la Policia Local? Fa 1 any
La Policia Local no fa complir la normativa a patinets i bicicletes perquè els agents no saben què diuen les ordenancesni el Reglament General de Circulació. ¿Quines normes han de fer complir, si ells les ignoren?
Quim Fa 1 any
Arriben las eleccions i s"han de fer merits a costa dels ciutadans,pero no fan el mateix amb la delincuencia a la ciutat,s"estimen mes fotres amb els nois del patinet que no amb delincuents
Anonim Fa 1 any
A pero tenemos policía municipal en Mataro porque no se les be por las calles
Angel Garcia Fa 1 any
Em sembla correcte, que es facin aquests controls pel bon funcionament i seguretat del ciutadà, el que veig excessiu és el tipus de multa, que es porta a terme, en comparació d'altres vehicles. La majoria d'aquests patinets, de les bicicletes no en parlaré, els porten gen jove i sense recursos, i posar una multa de 500 euros a un patinet per superar la velocitat de 25 km em sembla una exageració total, no parlo de que no s'hagi de multa, però sí de poca sensibilitat d'aquest ajuntament
Jo Fa 1 any
Doncs espera que un patinet et passi per sobre, a veure si creus que la multa es alta o no.
Isabel Fa 1 any
Si , les multes una mica exagerades, però el incivisma d`alguns que portan patinet no té nom.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive