Ciclistes al passeig marítim. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Ciclistes al passeig marítim. Foto: R.Gallofré

Una setmana de setge a bicicletes i patinets elèctrics

Policies i Mossos controlaran aquesta setmana les conductes de risc en bicicletes i vehicles de mobilitat personal

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordinarà aquesta setmana amb policies locals i Mossos una campanya preventiva de conductes de risc dels conductors de bicicleta i de vehicles de mobilitat personal (VMP), en àmbit urbà i en carretera. En la darrera campanya d'aquestes característiques, al juliol del 2022, es van imposar 676 denúncies, 638 a ciclistes i 38 a altres usuaris. La majoria de les dels ciclistes van ser per circulació de risc (370) i per distraccions (268). Pel que fa als MVP, es van imposar 136 denúncies diàries. En concret, en una setmana es van fer 882 denúncies sobre patinets elèctrics i la majoria d'aquestes van ser per les condicions de circulació del vehicle (671) o pel cas elements i altres elements de protecció (142). 

Pel que fa a la nova campanya, en el cas dels ciclistes es controlaran intensament les distraccions, les circulacions de risc i els estacionaments indeguts, entre d'altres. També es vigilarà a la resta d'usuaris per si dificulten la mobilitat dels ciclistes, circulen pel carril bici o bé posen en risc els ciclistes. Pel que fa als VMP, l'objectiu és recordar i analitzar el compliment de la normativa, que els obliga per exemple el seu ús unipersonal i la impossibilitat de superar els 25 kilòmetres per hora.

A carretera, els Mossos vigilaran que no es facin avançaments a vehicles amb invasió de carril quan circulen ciclistes en sentit contrari i que s'utilitza l'enllumenat en túnels utilitzats per aquests conductors, entre d'altres infraccions.

L'SCT ha recordat també que els VMP no poden circular per travesseres, vies interurbanes o túnels urbans; tenen la circulació prohibida per voreres i zones de vianants i estan obligats a sotmetre's a les proves d'alcohol i drogues. Aquests conductors no poden utilitzar el mòbil ni auriculars durant la conducció, han de fer servir elements reflectors a la nit o amb poca visibilitat i és recomanable –obligatori en alguns municipis- portar casc. Els Mossos vigilaran també que aquests vehicles no poden circular per vies interurbanes.

Comentaris (12)

A Mataró? Fa 9 dies
Ningú s'ho creu.
Susana Fa 9 dies
Ja era hora! Es fa imposible anar per la vorera tranquilament o creuar un carrer sense risc de ser envestit per un patinet en sentit contrari del carrer.
Mataroní empipat Fa 9 dies
Molt a l'estil del Sr. Bote: Poc, tard i malament. Poc perque es podría fer tot l'any, i no només una setmana a l'any. Tard perque es podría haver fet molt abans, no ara que venen eleccions i de cara a l'aparador. Malament perque bo i que es prohibeix als VMP circular per segons quins llocs, la veritat es que continuen circulant i ningú es allà per controlar.
Jaume Fa 9 dies
Benvingut l'esforç per erradicar la conducta incívica i irresistible de ciclistes i patinets. Tant de bo serveixi per millorar i fer més humana la convivència, però el problema no es resoldrà amb multes i incautacions de vehicles; la solució passa inexorablement per l'educació. Malauradament els incívics són persones agressives que es canten de llur imbecilitat.
Una setmana, només? Fa 9 dies
Si ni durant aquesta setmana no faran res. Com voleu que la policia local faci res, si no vol treballar?
Va, va! Fa 9 dies
Faran una mica de comèdia durant una setmana, i la resta de l'any, Viva la Pepa!
Què fa la Policia Local? Fa 9 dies
La Policia Local no fa complir la normativa a patinets i bicicletes perquè els agents no saben què diuen les ordenancesni el Reglament General de Circulació. ¿Quines normes han de fer complir, si ells les ignoren?
Quim Fa 9 dies
Arriben las eleccions i s"han de fer merits a costa dels ciutadans,pero no fan el mateix amb la delincuencia a la ciutat,s"estimen mes fotres amb els nois del patinet que no amb delincuents
Anonim Fa 9 dies
A pero tenemos policía municipal en Mataro porque no se les be por las calles
Angel Garcia Fa 9 dies
Em sembla correcte, que es facin aquests controls pel bon funcionament i seguretat del ciutadà, el que veig excessiu és el tipus de multa, que es porta a terme, en comparació d'altres vehicles. La majoria d'aquests patinets, de les bicicletes no en parlaré, els porten gen jove i sense recursos, i posar una multa de 500 euros a un patinet per superar la velocitat de 25 km em sembla una exageració total, no parlo de que no s'hagi de multa, però sí de poca sensibilitat d'aquest ajuntament

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive