L'edifici del carrer Galícia del barri de la Llàntia que ha estat desallotjat
L'edifici del carrer Galícia del barri de la Llàntia que ha estat desallotjat

Desallotgen un edifici ocupat a La Llàntia en condicions sanitàries nefastes

Almenys 9 persones vivien en els sis habitatges d'un bloc inacabat de quatre plantes que no tenia connexió amb el clavegueram

Un edifici del barri de la Llàntia de Mataró format per sis habitatges que estava ocupat il·legalment per, almenys, 9 persones, ha estat desallotjat aquest divendres, dia 16. El desallotjament per ordre judicial ha estat possible gràcies al nou protocol que aplica l'Ajuntament de la capital del Maresme, que permet accelerar aquestes actuacions si es demostra que les condicions sanitàries comporten un risc per als qui hi viuen. I aquest, decididament, era el cas d'aquest immoble. Aquest protocol també ha estat molt útil en el desnonament d'altres edificis ocupats, com el del carrer de Cuba

Es tracta d'un edifici de quatre plantes situat al carrer Galícia 24. L'immoble, que actualment pertany a una entitat bancària, és una construcció relativament recent que mai es va arribar a acabar, i sempre ha romangut oficialment deshabitada. L'edifici no estava connectat a la xarxa de clavegueram, però això no va impedir que acabés sent ocupat. Els residents van connectar l'edifici amb un altre immoble colindant, que dóna al carrer Nou de la Mercè. 

Degut a la manca de clavegueram, les condicions sanitàries i higièniques de l'edifici eren deplorables, segons han apuntat fonts municipals. Per aquest motiu, tal i com preveu el nou protocol, el consistori va aprovar un decret per demanar el desallotjament de l'edifici, que ha rebut l'autorització judicial. Aquest divendres, quan s'ha procedit al desnonament, hi havia un total de 9 persones als habitatges, cap d'elles menors d'edat. El servei de Benestar Social ha ofert suport als residents, tal i com s'estableix en aquests casos. 

La situació que es vivia en aquest edifici ocupat havia generat moltes queixes per part del veïnat a causa de la insalubritat i les condicions generals del mateix. Les diverses operacions policials conjuntes entre Mossos, Policia Nacional i Local en l'àmbit de les ocupacions també havien fet registres i inspeccions en aquest immoble, junt amb d'altres ocupats arreu de la ciutat. 

Comentaris (1)

Luis Fa 1 mes
Me parecen muy bien todas las actuaciones, de cuerpos de seguridad, ayuntamiento y entes judiciales. Todas estas acciones no sirven de nada si no se aplican medidas para que los inmuebles desocupados no se vuelvan a okupar (allanamiento de morada vs delito de usurpación). Un desahucio realizado por comitiva judicial, cuerpo de seguridad y cerrajeros incluido, no dan garantías, en ABSOLUTO.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive